Lenka Fedorová Iné športy Šport

Oprášte bežecké topánky: Na Furči sa chystá veľká udalosť!

Opäť je tu čas, keď sa košické ulice zapĺňajú desiatkami bežcov. Svoju kondičku teraz môžu využiť na blížiacom sa bežeckom podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Oprášte bežecké topánky: Na Furči sa chystá veľká udalosť!
Zdroj: TASR

Metropola východu sa pýši mnohými významnými osobnosťami, ktoré v jej histórii zanechali veľkú stopu. Jednou z nich bol aj významný košický bežec Štefan Seman, na ktorého počesť sa pobeží už 14. ročník furčianskeho maratónu.

Na súťaži jednotlivci i družstvá

Furčiansky maratón sa teší čoraz väčšej popularite. Svedčí o tom aj fakt, že od počiatkov v roku 2004 pôjde v tomto roku už o štrnásty beh. Súťažiť sa bude v kategórii jednotlivcov, ako aj štafetovom maratóne dvojčlenných družstiev. Štart maratónu je naplánovaný na 8. apríla 2017 na 10. hodinu so štartom pred SBD III na Furči a potrvá do 16:00 hodiny.

Ako informujú organizátori, pobeží sa 6 kôl (7 032,5m) v lese po promenádnom chodníku na Zelený dvor a späť. Trať má certifikát o premeraní trate.

Víťaz v maratóne / jednotlivci/ kategórie muži- celkové poradie sa stane držiteľom Putovného pohára memoriálu Štefana Semana. Víťaz v maratóne /jednotlivci/ kategórie ženy sa stane držiteľom Pohára starostu mestskej časti Dargovských hrdinov.

Memoriál Štefana Semana

Hlavná disciplína podujatia nesie svoj názov po významnom bežcovi Štefanovi Semanovi, ktorého kariéra trvala 12 rokov. Počas nej odbehol 49 maratónov, beh na 50 kilometrov, osemkrát zdolal beh na 100 kilometrov, dvakrát absolvoval 12 hodinovku, šesťkrát 24 hodinovku a postavil sa aj na štart 5-etapového ultrabehu Wien – Budapest.

Osobitnú pozornosť venoval 264-kilometrovému behu Nyiregyháza – Budapest, ktorý zdolal v štyroch ročníkoch po sebe. Bol odmenený plaketou „bežecký hrdina Východného Maďarska“. Štefan Seman zahynul počas rekondičného pobytu pod Nemeckými rebríkmi.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM