Lenka Fedorová Rôzne

Organizátori o karičke na Hlavnej v Košiciach: Počet prihlásených pokoril tisícku!

Známy ľudový tanec karička už čoskoro zaplní množstvo tanečníkov. Podľa organizátorov je doposiaľ o účasť veľký záujem.

Ilustračný obrázok k článku Organizátori o karičke na Hlavnej v Košiciach: Počet prihlásených pokoril tisícku!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vás informovali o tom, že košickúHlavnú ulicu zaplnia tanečníci tancujúci karičku. Doposiaľ sa do tancovania veselej karičky prihlásilo viac ako 1000 ľudí.

Účasť je dobrovoľná

Podľa Kataríny Čániovej z agentúry Communication House sa len za prvý júnový deň prihlásilo ďalších vyše 70 nových záujemcov. „Tisícka je cenná o to viac, že účasť žiakov, študentov stredných a vysokých škôl, ako aj jednotlivcov či rodín je úplne dobrovoľná. Dosiaľ prebehlo päť výukových metodických dní, čo je najviac v doterajšej histórii karičky,“ povedala Čániová.

Podľa autorov choreografie Vladimíra Urbana z folklórneho súboru Železiar a vedúcej folklórneho súboru Hanička Marianny Svoreňovej sú pravidelné nácviky ako životabudič, čo je dôvodom veľkého záujmu o tento tanec.

Veľká tancovačka v kolesách

Veselú karičku sa učia vo svojich domovských krajinách aj zahraničné folklórne súbory z Estónska, Turecka a Srbska – hostia 35. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Cassovia Folkfest, ktorý 23. júna o 17.00 h otvorí práve spomínaná veľká tancovačka v kolesách.

„Novú choreografiu organizátori podujatia spojili s pokusom ustanovujúceho slovenského rekordu v počte čo najviac bráničiek vytvorených z rúk ľudí tancujúcich karičku,“ uviedla Čániová.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Famózne Imaginácie v Košiciach: Podarilo sa vyzbierať cieľovú sumu na ich zrealizovanie?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM