Alexandra Kolínská Rôzne

Ostrá prestrelka primátora s poslancom: Nedotýkajte sa mojej rodiny, lebo si to s vami vyriešim mimo rokovania!

Výmena názorov medzi primátorom Košíc a poslancom Marcelom Gibódom sa na ostatnom zastupiteľstve poriadne vystupňovala. Začalo sa to otázkou o financovaní kampane, končilo zas osobnými invektívami.

Ilustračný obrázok k článku Ostrá prestrelka primátora s poslancom: Nedotýkajte sa mojej rodiny, lebo si to s vami vyriešim mimo rokovania!
Zdroj: TASR

Počas posledného zasadnutia košického Mestského zastupiteľstva sa preberalo veľké množstvo tém. Pri jednej z nich však preletela výmena názorov medzi mestským poslancom Marcelom Gibódom a košickým primátorom Richardom Rašim.

Zaujímali ho peniaze na kampaň

Pri bode schválenia návrhu programového rozpočtu mesta Košice na roky 2015 – 2017, ktorý predložil primátor Raši sa v jednom okamihu ako keby zastavil čas. Poslanec Gibóda, ktorý sa prihlásil o slovo, sa opýtal Richarda Rašiho na výšku a pôvod financií, ktoré použil pri svojej volebnej kampani na post primátora Košíc.

Gibóda sa dotkol citlivej témy

Richard Raši poslancovi diplomaticky odpovedal, že suma, ani pôvod peňazí nie je dôležitý, pretože sa vôbec netýkal mestskej pokladnice. „Mne je jedno, či vám peniaze dala banka alebo babka… Mňa zaujíma, aká to bola suma a prečo ste sa rozhodli investovať práve túto sumu,“ odpovedal Rašimu Gibóda, čo sa však primátora dotklo.

Ten reagoval slovami: „Moja babka je nebohá. Nedotýkajte sa mojej rodiny, lebo si to s vami vyriešim mimo rokovania. Toto berte prosím osobne a opakujem – výška investície do mojej kampane nie je podstatná!“

Aj menšie nejasnosti

Okrem tejto konfrontácie sa do konca zasadnutia riešilo ešte pár nejasností. Primátor Raši upozornil poslanca Gibódu, že v prípade, ak nebude hovoriť k veci, bude nútený ho vypnúť. Pred koncom zasadnutia Mestského zastupiteľstva však musel primátor Raši odísť a jeho úlohu nahradila námestníčka Renáta Lenártová.

Reakcia mesta na konfrontáciu

Na konci stretnutia zastupiteľstva sa Marcel Gibóda ospravedlnil primátorovi za výstup na začiatku zasadnutia, no to si už Raši vypočuť nestihol. Keď sme sa opýtali hovorkyne Lindy Šnajdárovej na primátorovu reakciu ku konfrontácii, odpovedala: „Pán primátor sa naplno venuje práci, preto sa k absencii slušného správania u spomínaného poslanca nebude vyjadrovať. Míňať čas a energiu k analyzovaniu chýbajúcej elementárnej slušnosti, je podľa nášho názoru úplne zbytočné.“

Viac noviniek z mestského zastupiteľstva si prečítate v článkoch:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM