Michal Lendel Krimi

Ostrý konflikt medzi znepriatelenými rodinami: Muži sa vyzbrojili sekerami a potom to prišlo!

Hrôzostrašné vybavovanie si účtov. Muži zákona museli zasahovať pri ostrom konflikte dvoch znepriatelených rodín.

Ilustračný obrázok k článku Ostrý konflikt medzi znepriatelenými rodinami: Muži sa vyzbrojili sekerami a potom to prišlo!
Zdroj: Webnoviny.sk

V týchto dňoch vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach obvinil dokopy až 7 ľudí z obce Jasov v okrese Košice-okolie vo veku od 19 do 45 rokov. Dvoch mužov z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a prečinu ublíženia na zdraví, pričom všetci siedmi čelia obvineniu aj za prečin nebezpečného vyhrážania spáchaný formou spolupáchateľstva.

Hrôza pred domom

Ešte v máji tohto roku si vybavovali v dedine účty dve znepriatelené rodiny. Podľa polície obvinení muži vyzbrojení sekerami, nožmi, palicami, tyčami a inými rôznymi predmetmi prišli pred rodinný dom a vyhrážali sa majiteľovi (50) i rodinným príslušníkom usmrtením.

„Ešte pred vstupom na pozemok dvaja z obvinených fyzicky napadli prichádzajúcu dcéru (33) majiteľa domu. Ďalší dvaja obvinení fyzicky napadli syna majiteľa domu (17), ktorému jeden z obvinených sekerou zaťal do hlavy. Ďalší napadol majiteľa domu. Aj ten dostal úder ostrou časťou sekery do čela, v dôsledku čoho upadol do bezvedomia. Sekera zranila aj ďalšieho majiteľovho syna (26), ktorý sekerou dostal úder do temena hlavy. Ďalšieho muža (29) obvinení fyzicky napadli kopancami a keď sa chcel napadnutý muž postaviť, tak ho jeden z obvinených udrel dreveným kolíkom do hlavy. Barlou zaútočili aj na tvár tretieho majiteľovho syna (24),“ informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Jana Mésarová. Obvinení podľa nej fyzicky napadli i ďalších rodinných príslušníkov, hádzali do domu rôzne predmety, pričom násadou z lopaty rozbili okno na verande.

Až doživotie

„Pri tomto incidente, podľa vykonaného znaleckého skúmania súdneho znalca z odboru zdravotníctva, dvaja z napadnutých mužov utrpeli ťažké zranenia, traja ľahké zranenia a dve ženy pri fyzickom napadnutí utrpeli poranenia, ktoré si nevyžadovali liečenie,“ dodala Mésarová.

Na dvoch mužov obvinených z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu vyšetrovateľ PZ spracuje podnet na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny jednému z nich hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až 25 rokov alebo na doživotie, druhému trest odňatia slobody až na dvadsať rokov. Ďalší obvinení (5) sú stíhaní na slobode. Obvinenej osobe za ublíženie na zdraví hrozí až dvojročné väzenie, za nebezpečné vyhrážanie trest odňatia slobody až na tri roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM