Alexandra Kolínská Samospráva

Otáznik nad trhoviskom na Severe vyriešený: Radní vyšli so šalamúnskym riešením, spokojní sú vraj všetci

Obyvatelia sa zjednoptili a spísali petíciu. Podpísalo ju vyše 1600 ľudí košickej mestskej časti. Pozrite, sa akým riešením prišiel magistrát.

Ilustračný obrázok k článku Otáznik nad trhoviskom na Severe vyriešený: Radní vyšli so šalamúnskym riešením, spokojní sú vraj všetci
Zdroj: TASR

Spor o priestor potrebný pre fungovanie trhoviska sa začal medzi prevádzkovateľom trhoviska a majiteľom budovy obchodného centra Merkúr, ktorú čaká rekonštrukcia. Mesto Košice iniciovalo minulý týždeň stretnutie, na ktorom sa okrem zástupcov mesta zúčastnili zástupcovia MČ Sever a petičného výboru.

„Vzhľadom na to, že mesto malo záujem vyriešiť tento problém, na stretnutí sa dospelo k uspokojivej dohode pre všetky strany. Predajné stánky ostanú na svojom mieste (alebo len s minimálnym posunom) a parkovanie trhovníkov bude zabezpečené na pozemkoch v správe MČ Sever za budovou. Mesto vyšlo v ústrety aj tým, že sa na pozemkoch mesta pre ich potreby umiestnia prenosné WC a vodu budú môcť čerpať z nebytových priestorov v susediacom bytovom dome,“ uviedla dnes hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Dôležité podľa magistrátu je aj to, že spôsob plánovanej rekonštrukcie budovy nezasiahne do činnosti trhovníkov. Práce budú spoločne koordinovať všetci zainteresovaní. Tieto kroky a riešenia trhovníci vítajú.

„Za petičný výbor musím vyjadriť poďakovanie vedeniu mesta Košice, že podporilo obyvateľov mestskej časti, ale aj všetkých obyvateľov, ktorí sa zapojili do petičnej akcie, v rozsahu všetkých štyroch bodov,“ povedal zástupca petičiarov Peter Havaj.

V petícii viac ako 1600 ľudí žiadalo ponechanie trhoviska v priestoroch parkoviska pri obchodnom centre a aby jeho prevádzkovateľom v plnom rozsahu ostala mestská časť. K ďalším požiadavkám patrilo zabezpečenie bezplatného parkovania pre rezidentov z blízkeho okolia a aby parkovisko ostalo v majetku mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM