Krimi

Pacientom sa na lekárke (73) niečo nezdalo a volali políciu: Zistili fakt, čo mnohých zrejme ozaj nahnevá

Košickým pacientom sa na lekárke čosi nepozdávalo. Rozhodli sa privolať policajtov. To, čo zistili ju môže stáť v prípade dokázania viny rok za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Pacientom sa na lekárke (73) niečo nezdalo a volali políciu: Zistili fakt, čo mnohých zrejme ozaj nahnevá
Zdroj: TASR

Poverený príslušník polície zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil všeobecnú lekárku (73) pre dospelých z Košíc. „Obvinená koncom novembra tohto roku v čase ordinačných hodín vo svojej ambulancii so sídlom v okrese Košice-okolie, vykonávala lekársku prax, v stave vylučujúcom spôsobilosť,“ informoval hovorca Alexander Szabó. Polícia po prijatí anonymných oznámení pravdepodobne od pacientov začala ihneď konať.

„Po preverení oznámenia po príchode do ambulancie, hliadka PZ vyzvala lekárku k dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu alebo iných návykových látok. Lekárka sa odmietla podrobiť dychovej skúške ako aj lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi, či nie je ovplyvnená návykovou látkou,“ uviedol policajný hovorca.

Polícia lekárku obmedzila na osobnej slobode a predviedla na výsluch. „Neskôr svoje rozhodnutie zmenila a na jej žiadosť sa podrobila dychovej skúške pri ktorej jej bola nameraná hodnota 1,14 mg/l alkoholu v dychu (2,38 promile),“ dodal A. Szabó. Do trestného konania bol podľa polície pribratý znalec z odboru zdravotníctvo a farmácia odvetvie súdne lekárstvo.

„Zo znaleckého posudku vyplýva, že obvinená lekárka v čase keď vykonávala svoju lekársku činnosť v ordinácii mohla dosahovať koncentráciu až 2,91 promile,“ informovala polícia. Podľa policajného hovorcu takto svojím konaním pri vykonávaní lekárskej praxe mohla ohroziť život alebo zdravie ľudí.

„V prípade dokázania viny jej za tento skutok hrozí až ročné väzenie,“ uzavrela polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM