Zuzana Vajayová Rôzne

Pacientom UNLP spríjemnili deň zdravotní klauni

Dospelí pacienti Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach sa tento týždeň stretli prvý raz so zdravotnými klaunmi z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors.

Klauni spríjemnili deň chorým na ambulancii a lôžkovom oddelení z Kliniky hematológie a onkohematológie.

„Pacientom rozdali asi 40 balíčkov s knižkami s humornou tematikou a červenými nosmi, ktoré majú pripomenúť, že úsmev a smiech pomáha aj v ťažkých chvíľach,“ informovala TASR hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová. Ďalšie balíčky rozdajú zdravotnícki pracovníci pacientom tohto oddelenia v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch.

Jeden zo zdravotných klaunov Boris Bačik potvrdil, že pacientom sa ich prítomnosť rátala. „Pacienti nás vnímali veľmi pozitívne, tak muži ako ženy reagovali veľmi spontánne a dokonca sme sa stretli aj so smiechom, ktorý určite lieči a zvlášť u pacientov s ťažkým zdravotným stavom je veľmi prospešný," komentoval.

Kôš plný humoru je program občianskeho združenia zameraný na dospelých pacientov. Tí sa vďaka návšteve zdravotných klaunov a darčekom majú rozptýliť, uvoľniť a prísť v nemocničnom prostredí na iné myšlienky.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM