Lenka Fedorová Kultúra

Panoramatické fotky Košíc očami umelca: Dominanty i letné terasy z vtáčej perspektívy vás dostanú

Slovenské technické múzeum prichádza s jedinečnou výstavou. Na svojej najnovšej výstave prináša panoramatický pohľad na Košice zo všetkých svetových strán. Autorom fotografií je Róbert Klik, ktorý sa rozhodol takýmto spôsobom vzdať hold kráse nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Panoramatické fotky Košíc očami umelca: Dominanty i letné terasy z vtáčej perspektívy vás dostanú
Zdroj: TASR

Slovenské technické múzeum prichádza s jedinečnou výstavou. Na svojej najnovšej výstave prináša panoramatický pohľad na Košice zo všetkých svetových strán. Autorom fotografií je Róbert Klik, ktorý sa rozhodol takýmto spôsobom vzdať hold kráse nášho mesta.

Výstava prináša nové pohľady na mesto

„Počas takmer troch rokov vznikli zábery mesta z tradičných bodov, no predovšetkým zo striech najvyšších budov, kostolných veží a koša vysokozdvižnej plošiny. Prinášajú tradičné, ale i menej známe, väčšinou však celkom nové pohľady. Išlo o hodiny strávené na slnku, vo vetre, v daždi, aj mraze – za skorého rána, pravého poludnia i neskorého večera,“ priblížil vznik fotografií Klik.

Fotografické zábery zachytávajú striedanie ročných období a pre ne typickú atmosféru v meste. Autor pomocou objektívu zachytáva dominanty a pamiatky Košíc najmä z výšky – akoby vtáčej perspektívy. Miesta dobre známe každému Košičanovi či turistovi odkrývajú svoje čaro na 21 veľkoformátových záberoch a šiestich reportážnych fotografiách.

Na fotografiách dominanty aj letné terasy

Medzi dominantami nechýbajú Dóm sv. Alžbety, Štátne divadlo, Hlavná ulica, Immaculata, Budova Košického samosprávneho kraja či Univerzitný kostol. Zachytené sú tradičné udalosti v meste ako Medzinárodný maratón mieru a Biela noc, ale aj vianočné trhy či letné posedenie na terasách v centre.

Na snímkach vidno aj zimné Košice posypané „cukrom“ – prvým snehom, ulice rozkvitnuté kvetmi čerešní a neopakovateľnú flóru jarného mesta. Fotografie budú môcť návštevníci obdivovať v STM aj počas nadchádzajúcej Noci múzeí. Výstava pod názvom Panorámy Košíc trvá do 29. mája.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM