Správy

Parkovací boj v Košiciach sa stupňuje: Petičiari reagujú na vyjadrenie mesta

Petícia pre zmenu koncepcie parkovania podľa mesta Košice potvrdila potrebu rezidentského systému v širšom centre. Reagovali však aj petičiari, ktorí sú z tohto postoja rozčarovaní.

Ilustračný obrázok k článku Parkovací boj v Košiciach sa stupňuje: Petičiari reagujú na vyjadrenie mesta
Zdroj: TASR

V petícii magistrát zanalyzoval podpisy na hárkoch. Ako uviedla hovorkyňa metropoly východu, Linda Šnajdárová, väčšina pochádza od občanov, ktorých sa aktuálna situácia netýka.

„Približne 14.000 z celkového počtu 17.000 podpisov patrí ľuďom bývajúcim mimo rezidentských zón,“ uviedla L. Šnajdárová.

„V rezidentských zónach žije takmer 40.000 Košičanov, takže svoju nespokojnosť s novým systémom parkovania podpisom vyjadrilo iba osem percent obyvateľov. Petíciu dokonca podpísalo menej obyvateľov rezidentských zón ako ľudí, ktorí v Košiciach nebývajú – Nekošičanov podpísaných na petícii bolo viac ako 3200,“ konštatovala hovorkyňa.

Petičiari však následne vyjadrili hlboké znepokojenie z vyhlásení predstaviteľov mesta na adresu petície.

„Nebudeme reagovať na každý výmysel, ktorý v posledných dňoch zámerne uverejňuje mesto s jediným cieľom, a to bagatelizovať a znemožniť ju, len aby sa mesto nemuselo ňou riadiť pri tvorbe úprav príslušného VZN,“ uviedol predseda petičného výboru Igor Petrovčik. Výhrady tlmočené hovorkyňou mesta označil za spŕšku poloprávd, výmyslov a súbor „zmanipulovaných štatistických nezmyslov“.

Organizátori petície vyzvali podporovateľov, aby ukázali svoj názor na magistráte v pondelok (12. 12.) o 7.30 h pred začiatkom rokovania mestského zastupiteľstva (MsZ­).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM