Rôzne

Parkovanie v Košiciach: Mesto vyzýva EEI, aby splnila harmonogram výstavby parkovacích miest

Zdá sa, že košický magistrát v téme rezidentského parkovania poriadne pritvrdil. Firme EEI adresoval list, v ktorom ho vyzýva k splneniu harmonogramu výstavby parkovacích miest. Dokedy?

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie v Košiciach: Mesto vyzýva EEI, aby splnila harmonogram výstavby parkovacích miest
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Košice vyzvalo listom bratislavskú parkovaciu spoločnosť EEI, aby do konca augusta 2017 dôsledne splnila harmonogram riešenia statického parkovania, ktorý schválili poslanci mestského zastupiteľstva v júni minulého roka. Informovala o tom hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová.

„Mesto Košice akceptuje faktory, ktoré objektívne predĺžili 37-týždňovú lehotu na splnenie harmonogramu, čiže dĺžku stavebných konaní, námietky zo strany občanov, zmeny v budovaní parkovacích miest navrhnutých mestom a nepriaznivé poveternostné podmienky. Je zároveň presvedčené o tom, že do konca augusta je možné zrealizovať všetky činnosti na dokončenie parkovacieho systému a preto trvá na dodržaní termínu, ktorým je 31. august 2017,“ uviedla Šnajdárová.

Znamená to, že v rámci záväzku musí EEI preznačením zrealizovať 810 parkovacích miest. Mesto preto od spoločnosti požaduje, aby dokončila dopravné značenie.

„V súvislosti s vybudovaním 728 nových parkovacích miest mesto žiada o dokončenie výstavby všetkých parkovacích miest s výnimkou tých, u ktorých mesto predbežne z dôvodu požiadaviek občanov ustúpilo od ich realizácie. Ide o 59 parkovacích miest,“ vysvetlila Šnajdárová.

Mesto ďalej trvá na inštalácii a uvedení do prevádzky 24 kamier na rozpoznávanie ŠPZ a 14 bezpečnostných kamier.

„Celkovo tak bude súčasťou nového riešenia statického parkovania v desiatich rezidentských zónach 45 kamier na rozpoznávanie ŠPZ a 40 bezpečnostných kamier tak, ako sa uvádza v harmonograme,“ dodala hovorkyňa mesta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM