Lukáš Zavacký Správy

Parkovanie v Košiciach po novom v réžii EEI: Vieme, ako to bude v praxi fungovať!

Po novom sa od budúceho mesiaca bude v Košiciach platiť za odstavenie vozidla nielen v centrálnej mestskej zóne, ale i v 10 priľahlých lokalitách. Spoločnosť, ktorá za to bude zodpovedať, poskytla konkrétne informácie.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie v Košiciach po novom v réžii EEI: Vieme, ako to bude v praxi fungovať!
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mali 13. júna rozhodnúť na Mestskom zastupiteľstve v Košiciach o prenájme úsekov miestnych komunikácií za účelom prevádzkovania parkovacích miest eseročke EEI. Návrh nakoniec prešiel. Situáciu sprevádzali negatívne ohlasy na sociálnych sieťachpočas rokovania. Firma však informovala o tom, že náš systém bude najmodernejší na Slovensku.

Požiadali sme ju preto o konkrétne inštrukcie týkajúce sa občanov, ktorí bývajú v blízkosti centra, teda v spomenutých rezidentských lokalitách 1 až 10. Podľa Lucie Chovanovej, ktorá zastupuje spoločnosť, sa od 15. júna 2016 začal predaj kariet v pobočke EEI v budove Magistrátu mesta Košice.

„Pre ľudí je pripravený špeciálny rezervačný systém na našom webe, ktorý im ušetrí čas a budú si tak môcť prísť zakúpiť svoju kartu v presne určenom termíne,“ uviedla a doplnila, že na vybavenie stačí občiansky a technický preukaz, výpis z listu vlastníctva k nehnuteľnosti a ak je vozidlo majetkom firmy, tak aj z Obchodného registra. Cena karty je 35 eur na prvé, 70 eur na druhé a 150 eur na tretie vozidlo v rámci jednej bytovej jednotky.

Čo sa týka hostí, k dispozícii budú pre nich dve možnosti. Zaparkovanie áut na závorových a záchytných parkoviskách, kde si za deň zaplatia maximálne 2 eurá. Odstavenie vozidiel je v tarifnom pásme 1 a 2 30 minút a v tarifnom pásme 3 a 4 hodinu zdarma. Alternatívou sú návštevnícke miesta. Poplatky sa na nich líšia. Najnižšia sadzba je 0,50 eur na 60 minút, najviac však vodič uhradí celodenne 3 eurá.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM