Lenka Fedorová Rôzne

Parkovanie v Košiciach preveruje Národná kriminálna agentúra!

Téma spoplatneného parkovania je v súčasnosti v Košiciach asi najdiskutovanejšou témou. Do kauzy sa už obula aj Národná kriminálne agentúra.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie v Košiciach preveruje Národná kriminálna agentúra!
Zdroj: TASR

Dlho rozoberanou kauzou spoplatneného parkovania v Košiciach sa už zaoberá aj Národná kriminálne agentúra. 3. augusta navštívil pracovník protikorupčnej jednotky poslanca mestského zastupiteľstva Miloša Ihnáta.

NAKA oslovila poslanca Ihnáta

„Pýtal sa ma na spoločnosť EEI, čo viem povedať ako poslanec mestského zastupiteľstva v Košiciach. Zaujímal sa aj o parkovacie karty, ktoré dostali poslanci, či to malo podľa môjho názoru vplyv na nejakú korupciu,“ uviedol Ihnát.

Čítajte tiež: Košický parlament praská vo švíkoch: Proti platenému parkovaniu protestuje približne tisícka ľudí! FOTO

Ihnát ohľadom parkovacej karty, ktorú poslanci v minulosti dostali uviedol, že zo spoločnosti EEI ho nikto neoslovil.
„Parkovaciu kartu som mal od roku 2010. Poslanci ich mali od roku 1990 cez Správu majetku mesta. Od roku 2012, kedy sme schvaľovali zmluvu s EEI, musela jedine EEI ako správcovská spoločnosť predĺžiť jej platnosť. Ako poslanec mestského zastupiteľstva som ju chápal ako pomôcku, ktorá mi uľahčovala výkon môjho mandátu,“ skonštatoval poslanec.

EEI je pripravená spolupracovať

Spoločnosť EEI tvrdí, že o situácii sa dozvedeli z profilu poslanca Ihnáta na sociálnej sieti. „V prípade, že budeme požiadaní o poskytnutie súčinnosti v tejto veci, poskytneme plnú súčinnosť akémukoľvek orgánu alebo inštitúcii,“ uviedol mediálny zástupca spoločnosti EEI Karol Wolf.

Čítajte tiež: Parkovanie v Košiciach po novom v réžii EEI: Vieme, ako to bude v praxi fungovať!

Podľa Národnej kriminálnej agentúry, v predmetnej veci postupuje podľa zákona o Policajnom zbore. O ďalšom postupe rozhodne po zabezpečení všetkých potrebných listinných materiálov, ktoré zanalyzuje. „Vzhľadom na prebiehajúce preverovanie vzniknutých podozrení nie je možné k tejto veci poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Čítajte tiež: Bratislavská eseročka reaguje na nespokojných Košičanov: Ľudia nemôžu zaparkovať pred vlastným domom!

Košickí mestskí poslanci schválili v polovicu júna na zasadnutí mestského zastupiteľstva prenájom viacerých úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie motorových vozidiel. To sa však stretlo s vlnou kritiky, a tak aktivisti zvolali viacero protestov a zbierajú podpisy pod petíciu, ktorou chcú dosiahnuť zmeny v koncepcii parkovania v Košiciach.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM