Krimi

Päť členov skupiny okoličányovcov, ktorých zadržala NAKA: Už sú vo väzení v Košiciach

Päť členov východoslovenskej skupiny Róberta Okoličányho je už po tom, čo ich zadržala v noci zo stredy (18.4.) na štvrtok NAKA, vo väzení v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Päť členov skupiny okoličányovcov, ktorých zadržala NAKA: Už sú vo väzení v Košiciach
Zdroj: TASR

„Vo štvrtok (19.4.) v skorých ranných hodinách bolo do výkonu trestu odňatia slobody v ústave Košice prijatých päť osôb z tzv. skupiny okoličányovcov. Vzhľadom na ochranu osobnosti a súkromia dotknutých osôb nie je možné poskytnúť k nim ďalšie informácie,“ povedal v piatok riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v noci zo stredy (18.4.) na štvrtok piatich členov tzv. skupiny okoličányovcov. Najvyšší súd (NS) SR ich minulý týždeň odsúdil na niekoľkoročné tresty. Na svojom facebookovom profile o tom vo štvrtok informovala polícia.

„Môžeme potvrdiť, že dnes v noci zadržala NAKA piatich členov tzv. skupiny okoličányovcov, ktorí boli právoplatne odsúdení minulý týždeň,“ uviedla polícia. Policajti informovali, že zadržali Ľubomíra Bialka, ktorý si odsedí trest 12,5 roka, Pavla Karasa (12 rokov), Jaroslava Janoščáka (11 rokov), Martina Miku (osem rokov) a Ľuboša Vasiľova (päť rokov).

NS minulý týždeň odsúdil Okoličányho považovaného za bossa východoslovenského podsvetia na doživotný trest odňatia slobody. Údajne je na úteku, polícia po ňom pátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM