Alexandra Kolínská Rôzne

Patrí medzi TOP lekárov Slovenska: Pavol Jarčuška skromne o svojom ocenení

Pavol Jarčuška sa stal TOP lekárom v odbore infektológia. Infektologickej problematike sa venuje už 27 rokov. Tu je jeho reakcia...

Ilustračný obrázok k článku Patrí medzi TOP lekárov Slovenska: Pavol Jarčuška skromne o svojom ocenení
Zdroj: Dnes24.sk

Pavol Jarčuška vyhral tohtoročnú anketu TOP lekári Slovenska ako najlepší v odbore infektológie. Nebol však jediný z Košíc. Bodovali totiž aj Mária Hulíková a Peter Mizla. Rozhodlo o tom hlasovanie odbornej i širokej verejnosti v ankete, ktorej tretí ročník vyhlásili v lete. Viac o ankete a jej výsledkoch sa dočítate TU.

27 rokov praxe

Pavol Jarčuška, víťaz v odbore infektológia pracuje na Klinike infektológie a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice L. Pasteura už 27 rokov. Zároveň aj vyučuje na Lekárskej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Rovnako je aj prezidentom Slovenskej spoločnosti infektológov. „Školu som skončil v 87. roku, čiže to je už 27 rokov na klinike. Samozrejme, dva roky som niekde cirkuloval na internom, ale stále som chodil slúžiť, takže 27 rokov pracujem vo svojom odbore,“ uvádza TOP infektológ.

Reakcia na anketu

„Ja som bol na jednej strane šťastný, ale bol som aj tak trochu smutný, pretože so mnou tam súťažil profesor Schréter, ktorý ma veľmi veľa naučil a samozrejme je to tým pádom aj jeho zásluha. Šťastný som bol pretože druhá bola moja bývalá doktorantka pani doktorka Spiláková, čiže človek, ktorého som vychoval,“ povedal Pavol Jarčuška

„Čo je dôležité, že to ani nie je o jednotlivcovi, lebo v medicíne dnes pojem jednotlivec má relatívne malý význam. Je to skôr o práci našej kliniky, ktorá si myslím, že tímovo je veľmi dobrá,“ dodal na záver.

Foto: mediweb.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM