Alexandra Kolínská Správy

Pellu vymenovali do funkcie dekana: Chce očistiť meno Lekárskej fakulty

Po zvolení nového dekana Lekárskej fakulty UPJŠ, rektor Ladislav Mirossay vymenoval Daniela Pellu, do funkcie dekana Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach. Pella je, podľa vlastných slov, pripravený riešiť všetky problémy fakulty.

Ilustračný obrázok k článku Pellu vymenovali do funkcie dekana: Chce očistiť meno Lekárskej fakulty
Zdroj: Dnes24.sk

Rektor UPJŠ Ladislav Mirossay na základe výsledkov volieb Akademického senátu LF UPJŠ v Košiciach zo dňa 16.10.2014 vy­menoval Daniela Pellu, do funkcie dekana Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach. „Menovací dekrét na funkčné obdobie od 13.11.2014 do 12.11.2018 mu odovzdal na pôde dekanátu Lekárskej fakulty za prítomnosti členov vedenia fakulty,“ uviedla hovorkyňa UPJŠ Jaroslava Oravcová.

Ako ďalej informovala, rektor Ladislav Mirossay pri tejto príležitosti novovymenovanému dekanovi zagratuloval a zaželal mu veľa zdravia, pracovných úspechov a dobrých rozhodnutí pri vedení fakulty. Dekan Daniela Pella reagoval slovami, že od jeho zvolenia akademickým senátom LF UPJŠ do funkcie dekana už s rektorom opakovane rokovali a v mnohých záležitostiach našli spoločnú reč.

„Spoločnou snahou rektora UPJŠ a dekana LF UPJŠ, ako deklarovali svojimi podpismi v spoločnom vyhlásení, bude zabrániť ďalšiemu poškodzovaniu dobrého mena Lekárskej fakulty UPJŠ a Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a stabilizovať situáciu na Lekárskej fakulte, ktorá musela v poslednom období čeliť viacerým obvineniam a sťažnostiam z porušovania právnych noriem, najmä v súvislosti s organizáciou a evidenciou štúdia a vyplácaním odmien niektorým zamestnancom,“ povedala Oravcová.

Za najväčšiu prioritu v najbližšom období považuje dekan Daniel Pella návštevu akreditačnej komisie na LF UPJŠ, ktorá navštívi fakultu začiatkom decembra. „Verím, že v komplexnej akreditácii v tomto roku obhájime zaradenie do kategórie ‚A‘, ktorá predstavuje špičkovú medzinárodnú kvalitu,“ konštatuje Daniel Pella. Lekársku fakultu UPJŠ v Košiciach hodnotí ako kvalitnú a úspešnú inštitúciu, pričom za jednu zo svojich kľúčových úloh považuje nielen zlepšenie jej obrazu smerom navonok, ale tiež vyriešenie interných problémov, ktoré často pramenili z nedostatočnej komunikácie medzi zamestnancami.

Zdroj: UPJŠ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM