Lukáš Mano Futbal

Peňaška na skúške v MFK Košice

Futbalisti MFK Košice v pondelok odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť Corgoň ligy už bez Jána Nováka, ktorý prestúpil do MŠK Žilina a zatiaľ bez štvorice hráčov.

Do prípravy sa však zapojil Michal Peňaška z B-tímu Slovana Bratislava. Trénerovi Ladislavovi Šimčovi bude chýbať aj Matúš Čonka, ktorý je k dispozícii slovenskej reprezentačnej dvadsaťjednotke.

„Neprišli nám niektorí hráči, ktorí z rôznych dôvodov zostali ešte jeden, dva dni doma. Ide o brankára Tofiloskiho, Karima Diabyho, Uroša Matiča, ktorý má po zranení v priebehu pondelka absolvovať záverečné vyšetrenie a Dávida Škutku. Ten rozmýšľa nad angažmánom v zahraničí, ale s tým sme už boli oboznámení skôr. Okrem týchto hráčov sme začali všetci. Príprava sa teda začala ako som očakával aj so spomínanými zmenami,“ uviedol Šimčo.

Košičania absolvujú počas prípravy dvanásť prípravných zápasov, ani jeden pred domácimi tribúnami a presne polovicu duelov na sústredení v Turecku. Generálku pred začiatkom CL odohrajú v maďarskom Debrecíne 18. februára. „Prvý týždeň sa povenujeme všeobecnej príprave a potom prejdeme na špeciálnu hernú prípravu. Hráči mali individuálne plány, takže už majú niečo natrénované. Hernú prípravu odštartujeme sobotňajším zápasom v Bardejove a potom budeme hrať prípravné duely dvakrát týždenne,“ skonštatoval Šimčo.

Na úvodnom tréningu zarezával s ostatnými hráčmi aj Michal Peňaška, ktorý do metropoly východu pricestoval z B-mužstva bratislavského Slovana. „V tíme máme na skúške hráča zo Slovana Bratislava, tak dúfam, že naplní predstavy a bude to hráč, ktorý nás dokáže posilniť,“ zaželal si Šimčo.

Košičania však majú i finančné problémy. „Prezident klubu sa snaží túto situáciu riešiť. Trvá to dlhšie, nejaká výplata prišla pred Vianocami, čiže chlapci môžu byť spokojní. Je tam sklz mesiac, dva, ale snaha vedenia klubu je, aby sa všetko vyrovnalo v priebehu týchto dvoch mesiacov, tak aby sme jarnú časť začali s čistým stolom,“ uzavrel hlavný tréner A-mužstva MFK Košice.

program zimnej prípravy MFK Košice:
14. január: Bardejov – MFK Košice /11.00/
18. január: Moldava – MFK Košice /16:00/
21. január: L. Mikuláš – MFK Košice /13.00/
24. január: Rimavská Sobota – MFK Košice /15.00/
28. január: MFK Košice – Nowy Sacz (Poľ.) /11:00, Lipany/
31. január: MFK Košice – Černomorec Odesa (Ukr.) /sústredenie Antalya, Turecko/
1. február: MFK Košice – Jagiellonia Bialystok (Poľ.) /sústredenie Antalya, Turecko/
4. február: MFK Košice – FK Baku (Aze.) /sústredenie Antalya, Turecko/
5. február: MFK Košice – FC Milsami-Ursidos Orhei (Mol.) /sústredenie Antalya, Turecko/
7. február: MFK Košice – FC Újpest (Maď.) /sústredenie Antalya, Turecko/
9. február: MFK Košice – CFR Kluž (Rum.) /sústredenie Antalya, Turecko/
18. február: Debrecín (Maď.) – MFK Košice (generálka na CL)

Zdroj: TASR, foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM