Lenka Fedorová Správy

Platí prestupný lístok v prípade meškania spoja? DPMK s jasným vysvetlením

Dopravný podnik mesta Košice vysvetľuje platnosť cestovných lístkov. Čo robiť v prípade omeškania spoja?

Ilustračný obrázok k článku Platí prestupný lístok v prípade meškania spoja? DPMK s jasným vysvetlením
Zdroj: TASR

Cestovanie v Mestskej hromadnej doprave prináša cestujúcim častokrát množstvo otázok. Mnohí polemizujú nad tým, čo sa deje s platnosťou lístka v prípade meškania spojov. Na túto tému poukázal na ostatnom rokovaní košického mestského zastupiteľstva aj poslanec Miloš Ihnát. Ako je to, teda, je?

Podľa informácií košického Dopravného podniku meškanie nie je udalosť zapríčinená dopravcom, ale dopravnou situáciou. Na predplatný cestovný lístok (napr. mesačný) môže cestujúci cestovať neobmedzene.

,,Platnosť lístka podľa cestovného poriadku garantujeme len v prvom spoji. Pri prestupe za platnosť lístka je zodpovedný cestujúci. Papierový lístok platí od času označenia po dobu platnosti lístka, pri elektronickom po prestupe a priložení karty k zariadeniu sa zobrazí zostatkový čas platnosti lístka," uviedla Katarína Angelovičová z DPMK.

Cestujúci sa tak môže rozhodnúť, aký cestovný lístok použije. Podľa DPMK je však výhodnejšie používať elektronický cestovný lístok. ,,Výhodou elektronického lístka oproti papierovému je okrem jeho ceny (o 2 centy lacnejší) možnosť dodatočného skontrolovania platnosti lístka v prípade reklamácie v evidovanej štatistike prehľadu o pohybe na účte karty," radí na záver Dopravný podnik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM