Futbal

Po debakli v Trenčíne Košice víťazne: Pred zimou definitívne na 9. mieste

Košičania sa rozlúčili s jesennou časťou víťazstvom, keď na svojom trávniku zdolali Myjavčanov. Cenná výhra so štvrtým tímom Corgoňligy domácim zaistila pred zimnou prestávkou 9. miesto. V zápase chýbalo MFK päť hráčov základnej zostavy, čo však hostia nevyužili.

Ilustračný obrázok k článku Po debakli v Trenčíne Košice víťazne: Pred zimou definitívne na 9. mieste
Zdroj: TASR

V košickom Čermeli si prvú šancu vypracovali domáci, keď brankár hostí poslal loptu priamo na hlavu Dudu, ale ten mieril iba nad brvno. Obidve družstvá predovšetkým pozorne bránili a pokúšali sa o rýchle protiútoky. V 22. minúte našiel Šinglár na pravej strane voľného Nováka a ten krížnou strelou otvoril skóre duelu – 1:0. Hostia o tri minúty neskôr kontrovali strelou Pekára takmer z dvadsiatich metrov, ale Tofiloski s ňou nemal veľa práce. Košičania boli blízko ku gólu v 32. minúte, keď Novák z priameho kopu poriadne natiahol Solničku v bráne hostí. Na opačnej strane sa dostal do dobrej šance Daniel, po peknom centri však z prvej pálil iba nad.

Na začiatku druhého dejstva hostia zvýšili aktivitu smerom dopredu a v 50. minúte Kukoľ strelou po zemi iba tesne minul pravú žrď Tofiloského brány. O päť minút neskôr však zahrmelo na opačnej strane, Novák poslal z rohového kopu loptu na hlavu Kavku a ten sa nepomýlil – 2:0. Myjava odpovedala v 69. minúte po štandardnej situácii, keď sa dostal k zakončeniu z bezprostrednej blízkosti Siva a znížil na 1:2 z pohľadu hostí. V 75. minúte sa dostal do úniku Novák, jeho tvrdú strelu z ľavej strany však Solnička kryl. O dve minúty napriahol spoza šestnástky Haskič, myjavský gólman znova podržal svoj tím. V závere sa už stav nezmenil a Košičania si pripísali na svoje konto tri body.

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: „Víťazstvo si vážim a veľmi cením, pretože sme hrali proti kvalitnému súperovi. Hrali sme bez piatich hráčov základnej zostavy. Za stavu 2:0 sme súperovi nechali zbytočne veľa priestoru, ktorý to aj využil. Teší ma, že sme vyhrali po zlom zápase v Trenčíne.“

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: „Chceli sme dnes bodovať. Košice začali lepšie a rozdielovým hráčom bol Novák. Aj za nepriaznivého stavu sme sa snažili hrať. Odohrali sme aj horšie zápasy a bodovali sme, dnes to nevyšlo.“

MFK Košice – Spartak Myjava 2:1 (1:0)

Góly: 22. Novák, 55. Kavka – 69. Siva. Rozhodoval: Ihring, ŽK: Šinglár, Hovančík – Lukšík, Šulek, Siva, 1720 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM