Webnoviny - Rôzne

Po Milanovi Ftáčnikovi si platovo prilepší aj Richard Raši

Košickému primátorovi Richardovi Rašimu stúpne plat 4405 eur o 98 eur.

(WEBNOVINY) – Vyplýva to z návrhu na prerokovanie platu primátora, ktorý na júnové rokovanie mestského zastupiteľstva predkladá námestníčka Renáta Lenártová.

Ak to mestskí poslanci schvália, nový plat vo výške 4503 eur bude Raši poberať s platnosťou od 1. júna tohto roku.

Ako vyplýva z predloženého materiálu, košickému primátorovi vlani v júni schválili plat 4405 eur – teda minimálny plat zvýšený o 60 percent.

Plat primátora je súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve za predchádzajúci kalendárny rok a násobku koeficientu podľa počtu obyvateľov mesta.

Pre Košice je koeficient 3,58. Na základe štatistického úradu priemerná mesačná mzda zamestnanca za rok 2011 stúpla a v súčasnosti predstavuje 786 eur. Tým pádom stúpa aj plat primátora.

„Plat Richarda Rašiho ako primátora Košíc je 4405 eur pred zdanením a príjem ako poslanca NR SR 3741 eur pred zdanením. Celý plat poslanca po zdanení každý mesiac venuje na charitatívne účely, pomoc školám a jednotlivcom,“ odpovedala na otázku agentúry SITA hovorkyňa primátora Martina Viktorínová.

Dodala, že Raši naposledy venoval poslanecký plat na záchranu Krásnej Hôrky, teraz kupuje lístky na kvalifikačný zápas na ME v hádzanej a volejbalové zápasy FINAL FOUR pre deti košických ZŠ.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM