Michal Lendel Kultúra

Po úspešnom hosťovaní sú košickí bábkoherci späť doma: Doviezli aj cenu za majstrovstvo!

Košické bábkové divadlo sa predviedlo na medzinárodnom festivale v Užhorode. Odtiaľ si domov nesie cenu za umelecké majstrovstvo. No okrem Ukrajiny mali diváci možnosť vidieť našich umelcov v akcii aj v Poľsku, Česku a na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Po úspešnom hosťovaní sú košickí bábkoherci späť doma: Doviezli aj cenu za majstrovstvo!
Zdroj: Dnes24.sk

Bábkové divadlo v Košiciach má za sebou ďalšiu sériu úspešných divadelných hosťovaní doma aj v zahraničí. Aktuálne si z Medzinárodného festivalu bábkových divadiel Interľaľka v Užhorode prinieslo cenu za umelecké majstrovstvo. Ocenenie získala inscenácia Aucassin a Nicoletta, ktorá je veselým spracovaním francúzskej stredovekej legendy.

„Spomínanú inscenáciu pripravil skúsený a renomovaný tím na čele s režisérom Karlom Brožekom. Ocenenie nadväzuje na uznanie, ktoré divadlo v posledných rokoch získalo na medzinárodnej pôde za inscenácie Zažmúročko a Filipko a ježibaba,“ potvrdzuje umelecký šéf divadla Ivan Sogel.

Tým ale úspech a pozitívne prijatie divadla v zahraničí nekončí. V rámci projektu Stredoveká legenda v Európe, ktorú podporilo Ministerstvo kultúry SR v rámci programu PRO SLOVAKIA, sa divadlo predstavilo s inscenáciu Potkaniar na medzinárodnom festivale Valise v Lomźi a festivale Divadlo európskych regiónov v Hradci Králové (Českárepublika). Hru Potkaniar s úspechom odohralo aj na oslave jubilea tamojšieho bábkového divadla v poľskom Bialystoku.

Okrem spomínaných zájazdov v zahraničí prezentovalo svoju súčasnú tvorbu aj na Slovensku, na prehliadke Bábková Žilina, kde odohralo najnovšiu hru Jána Uličianskeho Zvonkohra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM