Zuzana Vajayová Rôzne

Počas hokejových majstrovstiev sveta ožije mesto kvetinovou výzdobou

Veľkorysejšiu výsadbu kvetín chystajú v tomto roku košickí záhradníci a kvetinová výzdoba skrášli oveľa väčšiu výmeru.

„Celkovo počet kvetín dosiahne 20.000 kusov. V záhonoch budú použité dvojročky ako sirôtky, sedmokrásky a náprsníky," uviedla hovorkyňa košického magistrátu Martina Viktorínová. Dodala, že na stĺpoch verejného osvetlenia a trakčných stĺpoch pribudnú závesné kvetinové koše s muškátmi v počte 64 kusov.

Ožijú tak stĺpy na Toryskej, Moldavskej medzi kruhovým objazdom a Steel Arénou i na moste z Mestského parku smerom na Mlynskú. Nové kvety záhradníci vysadia tiež na Toryskej, Triede SNP, okolo kruhového objazdu na Moldavskej a Alejovej. Blysnú sa netradičným farebným záhonom s motívom loga majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktorý chystajú na svahu neďaleko zimného štadióna.

„V priestore pred Steel Arénou a magistrátom budú použité taktiež mobilné nádoby s kombinovanou výsadbou ihličnanov a letničiek," dodala hovorkyňa.

Centrum mesta takisto privíta majstrovstvá vo vynovenom šate, pribudne v ňom deväť pyramíd s previsnutými muškátmi. Tak ako každý rok budú v záhonoch a kvetináčoch v historickej časti vysadené cibuľoviny, ako tulipány či narcisy, ale aj dvojročné sirôtky, sedmokrásky, nezábudky a ďalšie.

„Vzhľadom na pestovateľský postup boli tieto kvetiny vysádzané už na jeseň minulého roku. Zakvitnutie je závislé od priazne počasia. Po odkvitnutí týchto záhonov bude realizovaná výsadba letničkových záhonov," informovala ďalej Viktorínová, pričom zdôraznila, že prípravné práce sa už začali a hneď, ako to počasie dovolí, začne sa s prípravou záhonov a ich následnou výsadbou. Termín realizácie môže byť ovplyvnený počasím.

„Počas celosvetovej hokejovej udalosti budú v prevádzke i všetky funkčné fontány, ktoré teraz podstupujú každoročnú jarnú údržbu,“ uzavrela Viktorínová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM