Alexandra Kolínská Správy

Počasie hrá konečne do karát: Lyžiarske strediská pri Košiciach odštartujú na Silvestra sezónu

Konciec roka je predodvermi a košické lyžiarské strediská sa rozhodli otvoriť sezónu práve v posledný deň v roku. Počasie im to do týchto dní vôbec neprialo. Okrem privítania nového roku môžete prelyžovať celú noc.

Ilustračný obrázok k článku Počasie hrá konečne do karát: Lyžiarske strediská pri Košiciach odštartujú na Silvestra sezónu
Zdroj: TASR

V lyžiarskych strediskách Jahodná a Kavečany pri Košiciach odštartujú zimnú sezónu v posledný deň tohto roka. Na Jahodnej spustia prevádzku v stredu už o 17:00 hodiny, v oboch strediskách bude od 22:00 hodiny tradičná silvestrovská lyžovačka s ohňostrojom, šampanským a kapustnicou. Potvrdil to vedúci oboch stredísk Ján Petróci.

Na Jahodnej bude silvestrovská lyžovačka do rána, v Kavečanoch do 2:00 hodiny. Lyžiari budú mať k dispozícii na úvod po jednom vleku, v novom roku spustia vlek pre deti. Na svahoch je po zasnežovaní technický sneh, aktuálne teploty v priemere zhruba –8 až –12 stupňov lyžovaniu prajú.

Aká bude aktuálna sezóna, bude závisieť od vývoja počasia. „Minulý rok sme začali v polovici decembra, ale prekvapilo nás novoročné oteplenie s tým, že sme museli na pár dní prerušiť prevádzku. Veľmi skoro vo februári prišlo oteplenie, takže sme aj skončili. Čo nám počasie a príroda nachystá tentoraz, ťažko povedať,“ zhodnotil Petróci.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM