Lenka Fedorová Rôzne Správy

Pochod pri Dolnej bráne: Zviera nie je vec, tvrdia organizátori

Na Hlavnej ulici v Košiciach sa uskutoční pochod, ktorý má upriamiť pozornosť na to, že osud nemých tvárí nie je ľuďom ľahostajný. Súčasťou bude aj možnosť podpísať petíciu.

Ilustračný obrázok k článku Pochod pri Dolnej bráne: Zviera nie je vec, tvrdia organizátori
Zdroj: TASR

Zviera nie je vec. Práve za týmto tvrdením si stoja organizátori pochodu za zvieratá, ktorým chcú dať poslancom NR SR najavo, že im osud zvierat nie je ľahostajný.

Súčasťou pochodu petícia

14. októbra tohto roku sa o 14:30 hodine pri Dolnej bráne v Košiciach uskutoční zhromaždenie podporujúce návrh zákona strany SaS, ktorý hovorí o tom, že zviera nie je vec, o vzniku tzv. registrovaných chovov, zákaze nelegálneho vývozu šteniat a proti utrpeniu psov u množiteľov.

„Preto sme sa my – ľudia, ktorým nie je súčasná situácia na Slovensku ľahostajná rozhodli tieto návrhy zákonov podporiť verejným zhromaždením, či pochodom. Slovensko žiaľ ešte stále patrí medzi tie krajiny Európskej únie, kde je zviera vecou a sme na prvom mieste nelegálneho vývozu šteniatok,“ uviedla spoluorganizátorka košického zhromaždenia PhDr. Andrea Klimková PhD.

Súčasťou zhromaždenia bude aj zbieranie podpisov na Petíciu na prijatie Kompletného zákona na ochranu zvierat.

Zhromaždenia v 4 mestách

„Zhromaždenia sa budú konať naraz v niekoľkých mestách preto, aby poslanci v NR SR pochopili, že nám záleží na osude zvierat, ktoré vnímame ako cítiace, živé bytosti. Zviera je v právnom systéme SR chápané akohnuteľná vec, pričom sa nerešpektujú jej osobitné vlastnosti,“ vysvetľuje Andrea Klimková.

Klimková preto vyzýva všetkých, ktorým nie je život zvierat ľahostajný, aby prišli podporiť návrhy zákonov, ktoré túto situáciu dokážu zmeniť aspoň na ten čas, pokým sa podarí zozbierať potrebný počet podpisov na petíciu a presadiť Kompletný návrh zákona na ochranu zvierat.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM