Alexandra Kolínská Správy

Podchod na Dargovských hrdinov opravený: Pozrite, koľko za to mesto vycálovalo!

Podchod pre chodcov na jednom z košických sídlisk sužoval obyvateľov už dlhšiu dobu. Mesto Košice preto podstúpilo na rekonštrukciu. Suma sa počíta v stovkách tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Podchod na Dargovských hrdinov opravený: Pozrite, koľko za to mesto vycálovalo!
Zdroj: TASR

Od dnešného dňa je v plnej prevádzke podchod pre chodcov na Triede armádneho generála L. Svobodu na Sídlisku Dargovských hrdinov, ktorý prešiel rekonštrukciou. Jeho neuspokojivý a miestami až nebezpečný stav sužoval obyvateľov sídliska dlhšiu dobu, preto mesto Košice pristúpilo k opravám, ktoré tento stav eliminovali.

„Práce na podchode, ktoré prebiehali v dvoch etapách, realizovala na základe verejného obstarávania spoločnosť Inžinierske stavby a.s. Košice,“ uviedla hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová. Ako ďalej povedala, prvá etapa od 18.júla do 18.októbra minulého roka zahŕňala nevyhnutné búracie práce, hydroizoláciu, zosilnenie 6 nosníkov, umiestnenie železobetónových spriahajúcich dosiek medzi nosníkmi, ale aj opravu komunikácie a chodníkov

„Druhá etapa prác v období od 28.10.2014 do 31.03.2015 zahŕňala obklady stien, dlaždenie podchodu a schodiska, inštaláciu osvetleniu, dodávku a montáž oceľového prístrešku, mreží a plošiny,“ dodala hovorkyňa.

„Investícia do opravy podchodu vo výške 723 032 € bola nevyhnutná, hlavne z hľadiska bezpečnosti. Ďakujem obyvateľom sídliska za trpezlivosť počas prác, ktoré priniesli isté obmedzenia. Je to tak s každou rekonštrukciu cestných úsekov a komunikácií. Výsledkom je ale väčšia bezpečnosť a zároveň zvýšenie komfortu pre tých, ktorí ich využívajú,“ povedal primátor Richard Raši.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM