Zuzana Vajayová Rôzne

Podľa radnice sa v EHMK plytvalo finančnými prostriedkami

Plytvanie finančnými prostriedkami, tisícové odmeny pre vyvolených členov tímu a netransparentné obstarávanie boli za pôsobenia Zory Jaurovej každodennou súčasťou práce tímu neziskovej organizácie Košice 2013.

Uvádza sa to vyhlásení, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Martina Viktorínová.

„Je neprípustné, aby riaditeľka tak významného európskeho projektu, ktorá trávila v tíme v priemere 4,5 dňa za mesiac a stála mesto takmer 70.000 eur ročne, do konca svojho funkčného obdobia nepredložila ani návrh programu na rok 2013,“ doplnila Viktorínová.

Dodala, že aj preto, že absolútnu väčšinu času trávila mimo Košíc, nové vedenie našlo v projekte chaos, neúplné účtovníctvo, pochybnú pracovnú morálku a plytvanie verejnými financiami. „Neziskovka platila mesačný paušál vo výške 850 eur za právne služby, aj napriek tomu, že mesto má vlastné právne oddelenie. Výročná správa za rok 2010 bola vytlačená v luxusnej verzii za takmer 2000 eur. Ďalším zarážajúcim faktom je, že za investície, na ktoré neexistujú zmluvy, boli platené 100 percentné zálohy,“ spresnila hovorkyňa Magistrátu s tým, že za rok 2010 členom tímu vyplatené odmeny vo výške viac ako 23.000 eur a priemerná mesačná mzda je v EHMK najvyššia zo všetkých príspevkových a rozpočtových organizácií mesta.

„Bývalá riaditeľka projektu dnes zákulisnými ťahmi a ohováraním poškodzuje dobré meno projektu a ľudí, ktorí preň pracujú, pritom nebola členkou tímu, ktorý získal titul EHMK. Skutočných autorov projektu zdôrazňovaním vlastnej osoby marginalizovala a projekt neprípustne politizovala,“ doplnila ďalej Viktorínová.

Nehospodárne nakladanie s verejnými financiami a pracovné postupy sú, podľa hovorkyne, pre nové vedenie projektu neprijateľné. „Nové vedenie projektu je pripravené začať štandardne pracovať a napĺňať víziu víťazného projektu INTERFACE so zapracovaním zmien, ktoré vyplývajú zo záverov decembrového monitorovacieho panelu v Bruseli,“ uzavrela Viktorínová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM