Lenka Fedorová Kultúra

Poďte sa zabaviť v novom týždni: Prehľad akcií v Košiciach, na ktorých nemôžete chýbať!

Týždeň nám začal príjemným počasím a s rastúcimi teplotami rastie aj chuť vyjsť si von. Nechajte sa inšpirovať naším výberom najzaujímavejších akcií.

Ilustračný obrázok k článku Poďte sa zabaviť v novom týždni: Prehľad akcií v Košiciach, na ktorých nemôžete chýbať!
Zdroj: TASR

RIMANKA /Alberto Moravia/

16. mája 2016 o 19:00, Štátne divadlo

Rimanka je sugestívnym existencialistickým románom Alberta Moraviu Rimanka z čias mussoliniovského Talianska. Krásna Adriana sníva o rodine, avšak jej sen narúša túžba matky získať pre ňu dobré postavenie a byť zabezpečená. Jej sen ničí ekonomická i morálna kríza postihnutého sveta.

KOŠICKÉ PREMENY

17. mája 2016 o 10:00, Regionálny informačný bod

Mesto Košice a jeho obyvatelia prežili dramatické i menej dramatické chvíle. Vedeli ste, že v roku 1674 v meste vybuchol sklad pušného prachu? Že už v roku 1860 malo mesto železničné spojenie a v roku 1891 začala mestom premávať pravidelná konská pouličná dráha? Tieto, ale aj ďalšie zaujímavosti sa dozviete v Košických premenách.

TUKE FEST

17. mája 2016 o 14:00

Najväčší hudobný festival sa opäť vracia a prináša dávku maximálnej zábavy. Čakajú vás známe slovenské kapely, ako aj skvelá afterparty! Neseďte doma a poďte sa baviť!

SPARTAKUS

17. mája 2016 o 19:00, Štátne divadlo Košice

Kirill Simonov sa po uvedení úspešnej baletnej inscenácie Anna Karenina ( nominovaná na Divadelné dosky 2014 ), vracia na s ďalšou baletnou perlou – Spartakus. Vznik inscenácie Spartakus je zviazaný s dobovými trendmi platnými vo vtedajšej sovietskej baletnej societe.

DNI TERASY

Od 18. mája 2016 do 22. mája 2016

Dni Terasy prinášajú bohatý program, na ktorom si prídu na svoje milovníci, folklóru, ale i známeho moku. Zaujímavé vystúpenie predvedú aj kynológovia so svojimi štvornohými chlpáčmi.

PIVNÝ FESTIVAL

18. mája 2016, OC Galéria Shopping

Priestory pre „Galerkou“ sa opäť zaplnia fanúšikmi Pivného festivalu. Podujatie bude podfarbené dobrou muzikou, dobrým jedlom a pestrým programom pre deti bude bezpochyby patriť k jedným z najväčších lákadiel májových víkendov v našom meste.

FOOD REVOLUTION DAY – FESTIVAL ZDRAVÉHO JEDLA

20. mája 2016 o 9:00, Kasárne Kulturpark

Originálny festival, ktorého cieľom je vytvoriť silné, udržateľné hnutie s cieľom vzdelávať deti o jedle, inšpirovať rodiny k vareniu a umožniť ľuďom bojovať s obezitou. Festival organizujú ambasádori svetoznámeho kuchára Jamieho Olivera.

DESMOD

20. mája 2016 o 19:30, Koliba Zlatá podkova

Po dlhej dobe sa v Košiciach predstaví jedinečná slovenská rocková kapela Desmod. Na čele so spevákom Kulym sa postará a skvelý zážitok. Ako predkapela sa predstaví Grey dogs, coverová kapela z Košíc. Počas jej vystúpenia zaznejú rockové hity prevažne 80-tých rokov.

MESTO ŠPORTU

Od 16. mája 2016 do 21. mája 2016, Verejná knižnica Jána Bocatia

Košice získali pre rok 2016 titul Európske mesto športu, a tak je prvoradou snahou mesta v tomto roku zapojiť do športovania čo najviac ľudí. V meste športu môže športovať naozaj každý, mladý i starý, amatér i profesionál.

PODKOŠOVÝ SVET

Od 17. mája 2016 do 21. mája 2016, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Európske mesto športu 2016 víta aj nadšencov a milovníkov basketbalu. Košickým basketbalistkám sa mimoriadne darí a aj pri tejto príležitosti sa Východoslovenské múzeum v Košiciach, ako jedna z najväčších kultúrnych inštitúcií v našom kraji, rozhodlo usporiadať športovú výstavu, zameranú na dejiny ženského basketbalu v Košiciach.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM