Veronika Ondo-Cholewová Správy

Pohotovostné ambulancie nemocníc sú v prevádzke aj počas Vianoc: Kde vyhľadať lekársku pomoc?

Väčšina ambulancií Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach je v prevádzke nepretržite a v tomto režime ostávajú aj počas nadchádzajúcich sviatočných dní. Zdravotnú starostlivosť počas sviatkov zabezpečuje aj Nemocnica Košice – Šaca.

Ilustračný obrázok k článku Pohotovostné ambulancie nemocníc sú v prevádzke aj počas Vianoc: Kde vyhľadať lekársku pomoc?
Zdroj: TASR

Väčšina ambulancií Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach je v prevádzke nepretržite a v tomto režime ostávajú aj počas nadchádzajúcich sviatočných dní.

„Naši špecialisti budú v prípade nepredvídateľných udalostí súvisiacich so záchranou životov či poškodením zdravia neustále v pohotovosti. Pacienti tak môžu v prípade zdravotných problémov vyhľadať pomoc našich chirurgov, úrazových chirurgov, internistov, ako aj ďalších odborníkov,“ uviedla hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Plánované operácie sa realizujú aj počas sviatočných dní, pacienti sa však zvyčajne objednávajú po nich, rozhodnutie pritom závisí aj od vývoja zdravotného stavu pacienta. Rovnaký postup platí aj pri objednávaní pacientov na špecializované, ako aj kontrolné vyšetrenia. Nepretržitá prevádzka počas sviatkov súvisí najmä s poskytovaním akútnej zdravotnej starostlivosti.

Zdravotnú starostlivosť počas sviatkov zabezpečuje aj Nemocnica Košice – Šaca. „Pacienti so zdravotnými problémami môžu vyhľadať pomoc na centrálnom príjme,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Murová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM