Lukáš Zavacký Rôzne

Pokochajte sa úžasnou scenériou: TOP 5 vyhliadkových veží v Košickom kraji!

Tipov na výlet niekam na Slovensku je mnoho. Čo tak si zájsť na niektorú z vyhliadkových veží a užiť si úžasný pohľad? Prinášame podrobné informácie o niekoľkých v Košickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Pokochajte sa úžasnou scenériou: TOP 5 vyhliadkových veží v Košickom kraji!
Zdroj: TASR

Vyhliadková veža Čerešenka (okres Košice-okolie)

Približne 14 kilometrov od centra metropoly východu sa medzi obcami Chrastné a Čižatice nachádza známa vyhliadková veža. Z nadmorskej výšky 325 metrov a stavby vysokej 12 metrov možno vidieť Čiernu horu a Slanské vrchy. Je známa tým, že rozdeľuje dva regióny – Šariš a Abov.

Vyhliadková veža Hradová (okres Košice)

Aj priamo u nás sa takáto stavba nachádza, a to neďaleko zoologickej záhrady. Je jednou z najväčších na Slovensku, keďže je vysoká až takmer 22 metrov. Predovšetkým z nej vidieť mesto, ale i spomenutú Čiernu horu a časť Volovských vrchov. Pod ňou sa nachádza zrúcanina Košického hradu.

Vyhliadková veža Kloptaň (okres Gelnica)

Na vrchu Kloptaň, ktorý je vo Volovských vrchoch, sa postavila rozhľadňa s totožným názvom. Meria 8 metrov, ale je až 1153 metrov nad morom. A keďže dostať sa k nej nie je úplne jednoduché, jej návštevu si tak možno spojiť s túrou.

Vyhliadková veža Tokaj (okres Trebišov)

Za najpozoruhodnejšiu môžeme však považovať tú, ktorá sa nachádza v okrese Trebišov, keďže jej tvar pripomína sud. Priamo z nej sa možno kochať netradičnými scenériami, keďže stojí priamo vo viniciach. Nad obcou Malá Tŕňa sa týči do výšky 8 metrov len od jari minulého roka.

Vyhliadková veža Turek (okres Rožňava)

Od leta 2012 sa vypína na vrchu Turecká v okrese Rožňava 15-metrová vyhliadková veža, ktorá odhaľuje návštevníkom Volovské vrchy či Kráľovu hoľu v Nízkych Tatrách, ale pri dobrom počasí i panorámu Vysokých Tatier. Spozorovať to všetko sa však dá len cez mrežovanú výplň.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM