Krimi

Policajti obvinili košického podpaľača: Niečo tu ale nesedí...

Zhorený Passat na Vodnej ulici v Košiciach. Policajti obvinili Mareka (33), no v policajnej správe je niečo čudné. Veď pozrite.

Ilustračný obrázok k článku Policajti obvinili košického podpaľača: Niečo tu ale nesedí...
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Príslušníci Obvodného oddelenia Policajného zboru Košice Staré mesto objasnili skutok požiaru motorového vozidla ku ktorému došlo v septembri tohto roku.

„Poverený príslušník z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil Košičana Mareka (33),“ uviedol Alexander Szabó.

Vyšetrovanie podľa polície v prípade preukázalo, že obvinený ktorého polícia podozrievala od začiatku, dňa 23.9.2015 v ranných hodinách na Vodnej ulici v Košiciach, benzínom polial interiér svojho osobného motorového vozidla zn. VW Passat, ktoré následne zapálil.

„Pri požiari došlo k úplnému zhoreniu interiéru vozidla, škoda cca 3000 eur,“ povedal hovorca. Dodal, že požiar sa rozšíril aj v okolí, pričom poškodil kameru mestskej polície, ktorá bola umiestnená na stĺpe, hneď vedľa vozidla, škoda viac ako 1000 eur. „Požiar poškodil aj plastové okno na prízemí bytu, kde bola škoda za viac ako 400 eur a fasádu obytného domu, škoda za takmer 7 000 eur,“ uviedol hovorca. Príčina jeho konania je podľa polície doposiaľ neznáma. „Obvinený je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ uzavrela polícia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM