Erik Bojničan Krimi

Policajti odhalili košického fantóma MHD: Jeho vek vás zrejme prekvapí!

Policajti podľa ich slov po intenzívnom pátraní našli páchateľa. ktorý poškodzoval sedadlá v košickej MHD. Z jeho veku budete zrejme prekvapení!

Ilustračný obrázok k článku Policajti odhalili košického fantóma MHD: Jeho vek vás zrejme prekvapí!
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval hovorca KR PZ v Košiciach Alexander Szabó, policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Ťahanovce intenzívne pátrali po páchateľovi, ktorý z doposiaľ nezistených dôvodov poškodzoval sedadlá MHD v Košiciach.

„K objasneniu týchto skutkov a stotožneniu páchateľa došlo na základe úzkej spolupráce medzi zamestnancami Dopravného podniku mesta Košice (ďalej len DPMK) a policajtmi obvodného oddelenia PZ a to podrobným a rozsiahlym skúmaním zabezpečených kamerových záznamov z autobusových liniek MHD DPMK,“ vysvetľuje hovorca.

„Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil 69-ročného dôchodcu Jána z Košíc. Obvinený dôchodca je vo viacerých prípadoch zachytený na kamerovom zázname, kde prerezáva čalúnenia sedadiel a operadiel interiéru autobusových liniek MHD,“ hovorí Szabó.

Autobusy boli boli podľa mužov zákona prevažne vypravované DPMK na Sídlisko Ťahanovce a to že sú sedadlá poškodené, zistili vodiči príslušných autobusových liniek až na konečnej zastávke linky (na Madridskej ulici). „K týmto skutkom došlo ešte v mesiaci november a december uplynulého roku. Celková škoda, ktorú doposiaľ takto obvinený spôsobil bola košickou spoločnosťou vyčíslená na viac ako 540,– eur,“ pokračuje Szabó, podľa ktorého ide takmer o dvadsať z 250 poškodených sedadiel, o ktorých pred časom informovala médiá aj poškodená spoločnosť.

To či obvinený dôchodca je zodpovedný aj za ďalšie poškodenia bude polícia podľa ich slov skúmať v ďalšom vyšetrovaní a dokazovaní. „Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie,“ uzavrel Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM