Lenka Fedorová Krimi

Policajti s netradičnou kontrolou: Na ktorej košickej ulici môžete dostať zajačika?

Blížiace sa veľkonočné sviatky budú okrem iného znamenať aj zvýšený počet áut na cestách. Muži zákona sa tak rozhodli dohliadať na bezpečnosť celkom netradične!

Ilustračný obrázok k článku Policajti s netradičnou kontrolou: Na ktorej košickej ulici môžete dostať zajačika?
Zdroj: TASR

V dňoch od 11. apríla 2017 do 14. apríla 2017 budú v Košickom kraji prebiehať akcie pod názvom „Veľkonočný zajko“ a „Auto nie je výklad“. Tieto preventívne aktivity budú realizované na všetkých okresných riaditeľstvách Policajného zboru v Košickom kraji.

Veľkonočný zajko v Košiciach

Akcie sú určené pre deti prvého stupňa vybraných základných škôl, ktoré sa zúčastnia spolu s hliadkou dopravnej polície a policajtom zaradeným na úseku prevencie kontroly dodržiavania ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov.

Kontrolovaným vodičom budú deti rozdávať vlastnoručne namaľované obrázky alebo inak vyrobené predmety znázorňujúce VEĽKONOČNÝCH ZAJAČIKOV, VAJÍČKA alebo KORBÁČIKY podľa toho, či budú vodiča odmeňovať za správnu jazdu a dodržiavanie predpisov, resp. karhať za priestupok.

Akcie v Košiciach sa uskutočnia na týchto stanovištiach:

  • KR PZ Košice OKaP – Americká trieda na sídlisku Ťahanovce
  • OR PZ Košice – ul. Watsonova pri Obchodnej akadémii

Auto nie je výklad

Za účelom eliminácie prípadov krádeží vlámaním do motorových vozidiel budú na parkoviskách obchodných centier v Košickom kraji vykonané preventívno – bezpečnostné akcie zamerané na motorové vozidlá a veci uložené v ich interiéri.

V prípade, ak policajt zazrie v zaparkovanom motorovom vozidle na parkovisku vec, ktorá by mohla narušiť bezpečnosť motorového vozidla, zvýši pozornosť pri tomto vozidle a letáčikom „Auto nie je výklad“ upozorní vodiča na to, že veci ponechané v aute na viditeľnom mieste zvyšujú riziko ich odcudzenia a poškodenia vozidla.

Preventívno – bezpečnostná akcia bude vykonaná nasledovne:

  • Košice – 12. apríla 2017 v čase od 13.30 hod. – 15.00 parkoviská OC Kaufland, OC Hypernova, OC Extra Tesco, OC Lidl Furča, v Košiciach – kontakt (0908 304 199) a 13. apríla 2017 v čase od 10.00 hod.- 11.30 hod. – parkoviská OC Optima, OC Carrefour, OC Kika, OC Asko.
  • Košice – okolie – 13. apríla 2017 v čase od 10.00 hod. – 12.00 hod. – obec Čečejovce, Moldava nad Bodvou OC Tesco, OC Billa, OC Coop Jednota, kontakt (0961 89 3313).

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM