Alexandra Kolínská Správy

Policajti v Košiciach rozdávali pokuty ako na bežiacom páse: Za 4 hodiny vyše 100 priestupkov!

S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd v Košickom kraji, vykonali policajti v piatok v popoludní osobitnú kontrolu.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v Košiciach rozdávali pokuty ako na bežiacom páse: Za 4 hodiny vyše 100 priestupkov!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Počas kontroly sa zamerali na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas jazdy a na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky. Kontrole sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, u nich sa zamerali na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb, reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti a na priechody pre chodcov, kde kontrolovali dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a opačne. Kontroly sa zúčastnilo celkom 59 policajtov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície.

Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 117 priestupkov, z tohto počtu riešili až 110 priestupkov v blokovom konaní a 7 vybavili napomenutím. „Njaviac priestupkov riešili za nedodržanie predpísanej rýchlosti, celkom ich bolo 56. Pravidlá porušili štyria cyklisti a dvaja chodci. U dvoch cyklistov zistili požite alkoholu. Počas kontroly policajti zadržali jeden vodičský preukaz a za zlý technický stav tri osvedčenia o evidencii vozidla,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Dva priestupky riešili oznámením na dopravný inšpektorát.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM