Zuzana Vajayová Krimi

Polícia zadržala na Zemplíne dvoch mužov podozrivých z vydieračského únosu

Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach a Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove zadržali vo štvrtok 24. marca dvoch mužov podozrivých z vydieračského únosu.

Muži zákona uskutočnili policajnú akciu v Zemplínskej Teplici v Trebišovskom okrese, ako aj v mestách Sečovce a Trebišov.

„Za účasti príslušníkov pohotovostného policajného útvaru boli vykonané dve domové prehliadky a jedna prehliadka nebytových priestorov, pri ktorých bola zaistená plynová pištoľ, ktorá bola použitá pri vydieračskom únose, mobilný telefón poškodeného muža a taktiež CD nosiče, ktoré boli odcudzené z vozidla poškodeného,“ informovala Jana Mésarová z košického KR PZ.

Dodala, že po vykonaní domových prehliadok predviedli zadržaných mužov pred vyšetrovateľa KR PZ. Ten následne obvinil z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu spáchaného formou spolupáchateľstva – trestná sadzba 10 až 15 rokov, 30-ročného Vladimíra N. z obce Zemplínska Teplica a 40-ročného Jaroslava K. z Trebišova, ktorí boli v minulosti už viackrát súdne trestaní.

Podľa Mésarovej slov sa obvinení v apríli minulého roka v obci Vinné v okrese Michalovce pristavili na osobnom motorovom vozidle SEAT TOLEDO pri 31-ročnom Michalovčanovi idúcom na vozidle BMW X3. „Následne sa preukázali policajným preukazom a odznakom polície a vyzvali poškodeného muža, aby ich nasledoval. Potom muža donútili presadnúť si do ich vozidla. Vo vozidle ho spútali plastovou sťahovacou páskou a viezli na Vinné jazero, kde ho cestou päsťami bili do tváre a nasadili mu na hlavu kuklu,“ priblížila Mésarová. Zároveň poznamenala, že muža následne odvliekli do jednej z rekreačných chát na Vinnom jazere, kde ho v kúpeľni bili päsťami a drevenou nohou zo stola a požadovali od neho 15.000 eur. „Na druhý deň sa poškodenému mužovi z chaty podarilo ujsť. Obvinení muži boli umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie,“ uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

Zdroj:TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM