Alexandra Kolínská Kultúra

Polievkový festival v metropole východu: Košičania sa môžu tešiť na 1000 litrov polievok a skvelé ochutnávky

Do Košíc zavíta aj štvrtý ročník Polievkového festivalu, ktorý ponúkne viac ako 1000 litrov polievok. Ochutnávači, ale aj malí, či veľkí si pri bohatom programe prídu na svoje.

Ilustračný obrázok k článku Polievkový festival v metropole východu: Košičania sa môžu tešiť na 1000 litrov polievok a skvelé ochutnávky
Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako 1000 litrov polievok ponúkne labužníkom 4. ročník Polievkového festivalu, ktorý bude 10. októbra v Košiciach. Navaria ich zástupcovia menšín a komunít z tohto mesta. Okrem jedla sa predvedú aj svojským oblečením, výzdobou, nápojmi alebo hrami. Cieľom podujatia je poukázať na rôznorodosť metropoly východu, vyzvať jej obyvateľov na toleranciu a zbúrať predsudky.

„Vstup do areálu je zadarmo. Návštevníci majú možnosť zakúpiť si konzumné, ktoré pokryje päť ochutnávok. Každý dostane zároveň hlasovacie lístky, vďaka ktorým získa najlepšia polievka festivalu zlatú lyžicu,“ objasnila Renáta Zolnaiová z komunikačného oddelenia festivalu. Okrem ochutnávania polievok sa môžu návštevníci tešiť aj na hudbu. Zahrajú skupiny Mango Molas, poľská Krakow street band a košická stredoškolská kapela Pomaranč.

Súčasťou programu je aj kuchárska šou šéfkuchára Jozefa Hromjaka. Pre deti si Slovenská akadémia vied pripravila špeciálny Vedecký brloh na tému Mágia v kuchyni. Polievkový festival je vyvrcholením trojdňového festivalu Rozmanitosť, ktorého súčasťou je aj drevársky workshop či diskusia Aj ja som Košičan so známym košickým sprievodcom Milanom Kolcunom. Podujatie organizuje tím projektu SPOTs z K13 – košických kultúrnych centier.

Foto: K13 – Košické kultúrne centrá

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM