Alexandra Kolínská Rôzne

Porazili celé desiatky tímov: Na košických gymnazistov v matematike nemal nikto!

Košického Matboja sa zúčastnilo 176 stredoškolákov nielen z Košíc. Spomedzi desiatok tímov nakoniec matematickú súťaž vyhrala štvorica košických gymnazistov z Poštovej.

Ilustračný obrázok k článku Porazili celé desiatky tímov: Na košických gymnazistov v matematike nemal nikto!
Zdroj: Dnes24.sk

Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach v spolupráci s Združením STROM usporiadala v minulý piatok v poradí už 14. ročník matematickej súťaže Košický Matboj, určenej pre žiakov stredných škôl.

„Súťaž sa uskutočnila v priestoroch elokovaného pracoviska Centra voľného času Košice na Popradskej 86 v čase od 9. do 14. hodiny. Zúčastnilo sa jej 176 súťažiacich z 25 stredných škôl prevažne z Košického a Prešovského kraja, ktoré vytvorili 44 tímov. Súťažiaci počas 90 minút riešili 3 série dvanástich matematických úloh. Víťazom sa stalo družstvo z Gymnázia na ulici Poštová 9 v Košiciach v zložení Róbert Schönfeld, Pavol Petruš, Adam Urban a Martin Masrna,“ hovorí Róbert Hajduk z Centra celoživotného vzdelávania Prírodovedeckej fakulty UPJŠ.

Ceny a diplomy najlepším riešiteľom odovzdal Vladimír Zeleňák, prodekan pre vzdelávanie Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach a zástupcovia Združenia STROM.

Foto: ilustračné

Košický Matboj na Univerzite P.J. Šafárika
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM