Alexandra Kolínská Krimi

Poriadny úlovok košických policajtov OBRAZOM: Zaistili kradnuté auto z Nemecka aj s vodičom

Košickým policajtom sa podaril husársky kúsok. Po prijatí správy od nitrianskych kolegov neváhali a pustili sa do pátrania. Ako informuje hovorca, akcia dopadla úspešne - zanedlho zadržali kradnuté auto aj s vodičom.

Ilustračný obrázok k článku Poriadny úlovok košických policajtov OBRAZOM: Zaistili kradnuté auto z Nemecka aj s vodičom
Zdroj: Policajný zbor SR

Košickí policajti na základe operatívnych informácií včera (26.11.2014) v popoludní zadržali a zaistili vozidlo pochádzajúce z trestnej činnosti. „Operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach prijalo informáciu od nitrianskych kolegov, že by sa v Košiciach malo pohybovať osobné motorové vozidlo zn. Range Rover, ktoré bolo koncom októbra odcudzené v Nemecku,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Operátori operačného strediska v Košiciach o tom okamžite informovali hliadky v meste. „Už zakrátko dostali spätnú informáciu, že vozidlo zadržali na Prešovskej ceste. Vozidlo riadil Ukrajinec (34), štátnej príslušnosti Portugalsko. Vozidlo na ktorom boli už medzinárodné poznávacie značky Ukrajiny, po preverení výrobných čísiel policajti zaistili. Policajný vyšetrovateľ vodiča vypočul a po vykonaní procesných úkonov zo zadržania prepustil. U vodiča však zaistil tri mobilné telefóny a hotovosť vo výške 14 500 eur,“ dodal Szabó.

Muži zákona v Košiciach začali trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, kde je trestná sadzba na tri až desať rokov. Krádežou vozidla bola nemeckej spoločnosti spôsobená škoda za takmer 110 000 eur.

Košickí policajti zaistili kradnutý Range Rover z Nemecka
5
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM