Zuzana Vajayová Rôzne

Poslanci zastupiteľstva KSK schválili dotáciu pre hokejové MS

O sumu 16.600 eur sa navýši rozpočet mesta Košice na účely propagácie a spoločenských aktivít počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji (MSĽH) v termíne od 29. apríla do 10. mája.

Schválili to dnes poslanci zastupiteľstva Košického samosprávneho kra­ja.

Schváleniu dotácie predchádzala diskusia, počas ktorej nezávislí poslanci Ľubica Blaškovičová a Alfonz Halenár žiadali bližšie vysvetlenie, na aké konkrétne účely sa dotácia má schváliť. Podľa dôvodovej správy MSĽH prinesú mestu a rovnako aj KSK príležitosť zviditeľniť mesto a región v celosvetovom meradle. Sprievodnými kultúrno-spoločenskými podujatiami dôjde k zatraktívneniu mesta a obohateniu kultúrnej ponuky pre návštevníkov majstrovstiev sveta i domácich obyvateľov.

„KSK bude propagovaný počas kultúrno-spoločenských podujatí počas majstrovstiev sveta na všetkých prezentačných materiáloch týkajúcich sa podporených aktivít,“ uvádza sa v dôvodovej správe. Vzhľadom na to, že ide o podujatie medzinárodného významu, na ktorom sa budú prezentovať kultúrne hodnoty v Slovenskej republike a v zahraničí, dotáciu vo výške 16.600 eur zastupiteľstvo schválilo.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM