Lenka Fedorová Správy

POTVRDENÉ: Vláda odklepla financie na výstavbu Národného tenisového centra v Košiciach

NTC Košice bude slúžiť na športovú prípravu mládeže, na usporiadanie zápasov tenisovej reprezentácie a ako multifunkčný priestor pre organizovanie rôznych podujatí.

Ilustračný obrázok k článku POTVRDENÉ: Vláda odklepla financie na výstavbu Národného tenisového centra v Košiciach
Zdroj: TASR

Vláda SR odsúhlasila v utorok návrh pripravený ministerstvom financií a Slovenským tenisovým zväzom (STZ) v spolupráci s mestom Košice na uvoľnenie finančných prostriedkov vo výške 9 miliónov eur pre NTC, a.s. Košice, určených na vybudovanie tréningového centra.

Do 31. mája dostane NTC, a.s. na tento účel sumu do výšky 3 mil. eur, do 28. februára budúceho roka ďalšie 3 mil. eur a do 28. februára 2019 posledné 3 mil. eur.

„Jeden z prioritných investičných zámerov STZ je zriadiť regionálne tréningové centrum na východnom Slovensku, v ktorom by sa mohla pripravovať talentovaná mládež z celého východného Slovenska a hrať medzinárodné zápasy slovenská reprezentácia v Davis Cupe a Fed Cupe,“ povedal na oficiálnej stránke zväzu jeho generálny sekretár Igor Moška.

Ako ďalej uviedol, toto dôležité rozhodnutie potvrdilo dlhodobý spoločný záujem vlády, zväzu a mesta vybudovať košické NTC v areáli na Popradskej ulici.

Podľa Mošku bude jeho súčasťou päť vonkajších tenisových kurtov, centrálna hala s otvárateľnou strechou a s troma antukovými kurtmi, dve športové haly so štyrmi tenisovými kurtmi s tvrdým povrchom a ôsmimi bedmintonovými dvorcami, dva squashové kurty a fitnescentrum.

„NTC bude mať multifunkčný charakter a bude slúžiť aj iným športom na organizovanie medzinárodných športových podujatí v Košiciach. Na predpokladaných investičných nákladoch 15 miliónov eur sa bude podieľať 60 percentami vláda SR, 20% mesto Košice a 20% STZ. Predpokladaný začiatok výstavby je november 2017 a ukončenie v júni 2019,“ informoval ďalej Moška.

„Ďakujem vláde a STZ za podporu projektu, ktorý významne skvalitní športovú infraštruktúru nášho mesta – najlepšieho Európskeho mesta športu 2016. Košické NTC bude plniť štyri základné úlohy. Stane sa športoviskom pre Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) 2021, ktorý sa uskutoční v Košiciach s predpokladanou účasťou takmer 4000 športovcov z celej Európy,“ uviedol primátor Richard Raši.

Ako ďalej pokračoval, organizátori tohto prestížneho podujatia využijú centrum pre tenis, džudo a gymnastiku. NTC Košice bude slúžiť na športovú prípravu talentovanej mládeže, na usporiadanie zápasov tenisovej reprezentácie (Davis Cup, Fed Cup), ako tenisové a športové centrum a multifunkčný priestor pre organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí nielen pre obyvateľov Košíc a Košického kraja, ale aj pre minimálne polovicu Slovenska.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM