Aktualizované Krimi

Požiar pri Košiciach si vyžiadal najvyššiu obeť: Chlapček (†5) neprežil!

V rodinnom dome v okrese Košice-okolie došlo k obrovskej tragédii. O život prišiel len 5-ročný chlapec.

Ilustračný obrázok k článku Požiar  pri Košiciach si vyžiadal najvyššiu obeť: Chlapček (†5) neprežil!
Zdroj: TASR

Pri požiari prístavby rodinného domu v Slanci v okrese Košice – okolie prišiel o život päťročný Tibor J. Jeho 18-ročný brat je ťažko zranený.

K tragédii došlo 23. februára tohto roku okolo 8:00 hodiny, keď doma boli iba obaja bratia. Nahlásený požiar likvidovali hasiči, ktorí pomohli staršiemu súrodencovi von z priestoru zasiahnutého ohňom. V ňom našli už len bezvládne telo mladšieho brata.

„Päťročného chlapca sa záchranári pokúšali na mieste oživovať, no, žiaľ, neúspešne. Osemnásťročný mladík bol transportovaný s popáleninami viacerých častí tela v bezvedomí do nemocnice v Košiciach,“ uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

V súvislosti s požiarom začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Zisťovateľ príčin požiaru z Hasičského a záchranného zboru, ako aj expert Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru Košice k príčinám vzniku požiaru uviedli, že požiar vznikol pravdepodobne v dôsledku manipulácie s otvoreným ohňom, pričom nevylúčili ani možnosť vzniku aj od neuhasenej cigarety,“ uviedla Mésarová.

Na prístavbe vznikla celková škoda vo výške zhruba 10 000 eur. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku požiaru, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM