Alexandra Kolínská Krimi

Požiar pri Košiciach: Skládka odpadu skončila v plameňoch, hasiči v akcii niekoľko hodín

V plameňoch, podľa hasičov, skončila skládka odpadu v spaľovni pri jednej z obcí neďaleko Košíc. Muži na mieste zasahovali niekoľko hodín. Aké požiar spôsobil škody?

Ilustračný obrázok k článku Požiar pri Košiciach: Skládka odpadu skončila v plameňoch, hasiči v akcii niekoľko hodín
Zdroj: TASR

Požiar zasiahol vo štvrtok pred poludním skládku odpadu v areáli spaľovne v obci Kokšov-Bakša pri Košiciach. Oheň likvidovali hasiči, na mieste zasahovali ešte aj vo večerných hodinách.

Odpad je uložený na vonkajšej izolovanej ploche, ktorá slúži na jeho dotriedenie. Ako TASR informovala hovorkyňa spoločnosť Kosit, Jana Končeková, podľa predpokladov bol odpad privezený už v tlejúcom stave a postupne došlo k požiaru väčšieho charakteru. „Požiar bol uhasený v priebehu niekoľkých hodín a nespôsobil žiadnu škodu na majetku spoločnosti,“ uviedla.

Podľa krajského operačného dôstojníka Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach na mieste zasahovali ešte aj po 20:00 h hasiči so štyrmi vozidlami.

Zásah bol podľa nich náročný a zdĺhavý, keďže museli horiaci odpad pomocou techniky rozhrabávať a tak pomaly uhášať. Plocha odpadu je veľká zhruba 40 krát 40 metrov s výškou až šesť metrov.

Končeková uviedla, že letné mesiace sú z pohľadu prevencie pred požiarmi veľmi náročné. „Aj preto odpad dôkladne monitorujú naši zamestnanci, pracovníci Divízie spracovania odpadu, pracovníci vlastnej ochrany, neustálymi obchôdzkami a odpad sa tiež sleduje priamo na vrátnici prostredníctvom kamerového systému. Ale hrozba je tu stále. Opätovne si dovolíme vyzvať obyvateľov, aby nepodceňovali riziko vzniku požiaru tým, že do kontajnerov v meste a v záhradkárskych zónach sypú neuhasený, tlejúci, ľahko vznetlivý alebo nebezpečný odpad,“ konštatovala hovorkyňa Kosit.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM