Krimi

Požiar v Košiciach: Budovu Lekárskej fakulty evakuovali

V budove Lekárskej fakulty UPJŠ vypukol požiar. Vedenie školy predbežne odhaduje škody na 30 000 eur. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Košiciach: Budovu Lekárskej fakulty evakuovali
Zdroj: TASR

V budove Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) na Triede SNP v Košiciach vypukol 28. septembra okolo 17:00 hod. požiar. Oheň zasiahol miestnosť na 3. poschodí. Budovu následne evakuovali, zhruba 200 študentov a zamestnancov vyšlo na voľné priestranstvo. Na mieste zasahovalo 13 hasičov s piatimi kusmi techniky.

„Zásah bol vedený vnútornou cestou aj vonkajšími cestami, čiže cez rebrík. Požiar bol v krátkom čase lokalizovaný a následne likvidovaný,“ uviedol pre TASR riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Tomáš Berzetei.

Požiarom zasiahnutá miestnosť je z čela budovy, kde je aktuálne lešenie na realizáciu výmeny obvodového plášťa so zateplením. Škody by nemali byť vážnejšieho rázu, miestnosť bola podľa Berzeteia prakticky prázdna bez nejakých drahých prístrojov. Vedenie školy predbežne odhaduje škody maximálne na 30 000 eur. Príčiny vzniku požiaru sú predmetom zisťovania za súčinnosti polície.

„Vonkajšia fasáda bola následkom požiaru zadymená s tým, že nové vonkajšie opláštenie zatiaľ nebolo realizované,“ povedal okresný riaditeľ hasičov. Požiar sa zaobišiel bez zranení.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM