Lenka Fedorová Rôzne Správy

Poznáme presný dátum a hodinu: Ktoré časti Košíc sa ponoria do tmy?

Nenechajte sa zaskočiť! Tak ako každý rok, časť Košíc sa ponorí do tmy. Prečítajte si o ktoré časti mesta pôjde.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme presný dátum a hodinu: Ktoré časti Košíc sa ponoria do tmy?
Zdroj: TASR

Na Slovensku sa už po ôsmykrát uskutoční unikátny projekt Hodina Zeme, do ktorého sa zapojí viacero miest. Medzi nimi aj metropola východu. Ktoré časti Košíc upadnú do tmy?

„V rámci tohto klimatického projektu sa na hodinu ponorí do tmy Dóm Sv. Alžbety, vypnuté bude aj verejné osvetlenie na ulici Alejová, od kruhového objazdu po čerpaciu stanicu Shell, v časti ulice Gemerská a na ulici pri Prachárni,“ informuje o zapojení sa do projektu košický magistrát.

Košice sa tak spolu s ďalšími slovenskými mestami rozhodli podporiť hlavnú myšlienku organizátorov projektu, ktorou je upriamiť pozornosť na ochranu životného prostredia. Metropola východu sa do projektu oficiálne prvýkrát zapojila v roku 2010.

Povzbudzovaním k účasti na tejto akcii – vypnúť svetlá len na jedinú hodinu, obdrží svet dôležité posolstvo, ktorým je nutnosť zamerať sa na klimatické zmeny a svetelné znečistenie. Potvrdí sa, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás.

Zapojte sa aj vy! Stačí ak 25. marca 2017 o 20:30 na hodinu zhasnete svetlá vo svojej domácnosti. Pridáte sa tak k miliarde ľudí po celom svete!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM