Tlačové správy

Poznáte Dobrého podnikateľa? Dajte o ňom vedieť

Máte vo svojom okolí podnikateľov, ktorí pomáhajú ostatným, alebo prispievajú k rozvoju svojho regiónu? Prihláste ich do druhého ročníka súťaže Dobrý podnikateľ, ktorej cieľom je podať im pomocnú ruku a odmeniť ich úsilie.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte Dobrého podnikateľa? Dajte o ňom vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

Do súťaže, ktorej hlavnou výhrou je suma 5.000 € a veľký mediálny priestor pre víťazného Dobrého podnikateľa, sa môže prihlásiť alebo byť nominovaný každý bezúhonný podnikateľ či majiteľ firmy s 1 až 30 zamestnancami, pôsobiaci na území Slovenska aspoň dva roky. Ak vášmu podnikaniu nechýba hlbší rozmer a váš príbeh môže byť inšpiráciou aj pre iných – prípadne takého podnikateľa poznáte vo svojom okolí – s prihlasovaním neváhajte.

„Byť dobrým podnikateľom neznamená len naplniť paragrafy zákona, ale predovšetkým prevziať zodpovednosť za seba, svoju rodinu aj zamestnancov. Znamená to vidieť vlastné postavenie v spoločnosti a v súbehu s ňou sa vedieť postaviť aj za tých, ktorým treba poradiť či pomôcť. Súťažou Dobrý podnikateľ chceme poukázať na všetkých, ktorí neváhajú nezištne pomáhať aj iným, zviditeľniť ich prácu a dať im najavo, že v tom nie sú sami,“ hovorí za porotu Juraj Lalík, predseda Slovenskej živnostenskej komory v banskobystric­kom kraji.

Držiteľ ocenenia Dobrý podnikateľ sa bude vyberať v dvoch fázach. Tou prvou je verejné hlasovanie, v ktorom môže verejnosť do 30. júna 2015 z podnika­teľských príbehov uverejnených na webe súťaže www.dobrypodnikatel.sk vybrať 10 najpopulár­nejších. Počas tohto obdobia sa budú tiež dopĺňať nové nominované príbehy. Z TOP 10 príbehov následne vyberie samotného víťaza porota, v ktorej sa tento rok stretáva pestrá kombinácia odborníkov z podnikateľského prostredia:

• Pavol Benčík, majiteľ siete Bencik Culinary Group • Juraj Lalík, predseda SŽK v banskobystrickom kraji a člen predstavenstva SŽK • Jana Karelová, biznis kouč a bývalá riaditeľka OZ Človek v ohrození • Róbert a Pavel Šarinovci, víťazi METRO Dobrý podnikateľ 2014 • Martin Jaroš, communications manager METRO Cash & Carry SR

„Veríme, že rôznorodé a navzájom sa dopĺňajúce skúsenosti našich porotcov nám pomôžu opäť nájsť Dobrého podnikateľa, ktorý celému Slovensku ukáže, čo to znamená podnikať so srdcom,“ hovorí Martin Jaroš, communications manager METRO. Odborným garantom druhého ročníka súťaže je Slovenská živnostenská komora. „Veľmi nás teší spolupráca so živnostenskou komorou, ktorá nám pomáha napĺňať náš spoločný cieľ a tým je rozvoj malého a stredného podnikania na Slovensku,“ dodáva M. Jaroš. Zároveň vyzdvihuje aj angažovanosť a ochotu Združenia mladých podnikateľov Slovenska, ktoré pomáha s propagáciou projektu.

Do prvého ročníka súťaže Dobrý podnikateľ minulý rok svoje príbehy prihlásilo viac ako 60 podnikateľov. Víťazmi sa stali bratia Róbert a Pavel Šarinovci z Veľkého Krtíša, zakladatelia siete predajní Deaf Kebab, v ktorých rýchle občerstvenie predávajú nepočujúci.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdanie ocenenia aktuálneho ročníka súťaže prebehne počas galavečera v októbri 2015. Okrem hlavnej výhry 5.000 € sa každý z desiatich finalistov súťaže môže tešiť na odmenu 200 € a príbeh s najvyšším počtom hlasov na špeciálnu Cenu verejnosti. Tou je mediálny priestor, ktorý poskytne partner súťaže RTVS.

Prihlášky sú dostupné prostredníctvom online formulára na www.dobrypodnikatel.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM