Rôzne

Pozoruhodná krása motýľov: V Košiciach budeme môcť obdivovať slovenské i exotické kúsky

Lietajúcim skvostom našej prírody – motýľom bude venovaná výstava, ktorú pripravuje v zrekonštruovaných priestoroch na Námestí Maratónu mieru košické Východoslovenské múzeum. Návštevníci budú môcť obdivovať zbierky motýľov z rôznych kútov sveta i od nás.

Ilustračný obrázok k článku Pozoruhodná krása motýľov: V Košiciach budeme môcť obdivovať slovenské i exotické kúsky
Zdroj: TASR

„Prírodné premeny fascinujú ľudstvo už oddávna, a predsa nie sú všetky odhalené. Medzi unikátne prírodné premeny určite patria tie, pri ktorých sa z nezaujímavej kukly stane nádherný motýľ,“ povedala k výstave hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Zuzana Bobriková.

Dodala, že motýle predstavujú najznámejšiu skupinu bezstavovcov a na výstave bude prezentovaná krása denných a nočných motýľov žijúcich na Slovensku. „Výstava zachytáva celý priebeh tajuplnej zmeny, od vajíčka až po dospelého motýľa. Návštevníci uvidia kolekcie denných a nočných motýľov zo zbierok Východoslovenského múzea, doplnené ukážkami exotických druhov motýľov z rôznych kútov sveta,“ doplnila.

Výstava je určená pre širokú verejnosť, milovníkov prírody a všetkých tých, ktorých fascinujú tajuplné záhady života. Vernisáž bude vo Východoslovenskom 13. marca o 16:00 hodine a výstava potrvá do 22. júna.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM