Hokej

Pozrite sa na to: Rasťo Staňa si konečne obliekol košický dres

Čerstvá posila Košíc Rasťo Staňa sa predvedie v drese nášho tímu už v piatkovom šlágri kola a v repríze minuloročného finále proti Zvolenu. Čo nakoniec rozhodlo o tom, že sa vracia domov?

Ilustračný obrázok k článku Pozrite sa na to: Rasťo Staňa si konečne obliekol košický dres
Zdroj: TASR

Po nečakanom rozviazaní zmluvy s ruským CSKA Moskva zakotvil slovenský hokejový brankár Rastislav Staňa v rodných Košiciach. Dôvodov jeho rozhodnutia bolo niekoľko, chuť pokračovať v rozbehnutej sezóne, tehotenstvo manželky, ale i fakt zahrať si po prvý raz v košickom tíme. S ním sa pripravoval od minulého týždňa a k dohode s vedením klubu o spolupráci do konca sezóny dospeli obidve strany v utorok.

„Od začiatku som hovoril, že nechcem vyčkávať a chcem byť naspäť v bránke. Mal som nejaké ponuky, ale ani jedna z nich nebola vážnejšieho charakteru. Prišla ponuka z Košíc, som rád, že som doma a v bránke chcem potešiť fanúšikov, ale aj sám seba,“ uviedol Staňa. „To, čo rozhodlo v prospech Košíc, bol aj fakt, že manželka je v druhom stave a rodine sa doma zídem. Teším sa, že budem môcť svoj čas venovať rodine.“

Staňa pri hľadaní angažmánu nehľadel na financie, prioritou bol klub, ktorý by hral o popredné priečky a ponúkol mu post brankárskej jednotky. „Nehľadal som si klub podľa financií. Obzeral som sa po nejakom v zahraničí, ktorý by ma naozaj zaujal, hral o popredné pozície alebo mi ponúkol pozíciu jednotky. Žiadnu takú ponuku som nedostal. Napriek tomu, že so slovenskej extraligy prišli i ďalšie ponuky, tak som sa rozhodol pre Košice,“ konštatoval Staňa.

Rasťo Staňa v košickom drese
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM