Lenka Fedorová Rôzne Správy

Pravá fašiangová zábava v okolí Košíc: Kde sa oplatí vybrať?

Fašiangy sú v plnom prúde a s nimi sa neodmysliteľne spája skvelá zábava, plesy, kanevaly i maškarné bály. Pozrite, čo ponúka okolie Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Pravá fašiangová zábava v okolí Košíc: Kde sa oplatí vybrať?
Zdroj: TASR

Fašiangy sú obdobím, ktoré začína 7. januára a končí Popolcovou alebo tzv. škaredou stredou. Samotné slovo fašiang pochádza z nemeckého slova vast-schane, ktoré vo voľnom preklade znamená posledný nápoj. To symbolizuje, že po ňom nastáva 40-dňový pôst pred Veľkou nocou.

Práve preto by mali byť fašiangy obdobím poriadnej zábavy. Skôr ako nastane obdobie pôstu, prečítajte si, kde sa môžete ísť v okolí Košíc poriadne zabaviť.

Už zajtra nás čaká Myslavská fašiangová ľudová veselica, ktorá sa začne o 19:00 hodine. Do tanca zahrajú ľudové súbory Novačanka a Košickí špivaci a DJ Vlado Vargovčák. 28. januára o 10:00 hodine organizuje obec Smolník v Alžbetinom dome Fašiangovú zabíjačku, na ktorej si pochutnáte na skvelom jedle.

Kvôli fašiangovej zábave nemusíte chodiť ani ďaleko od Košíc. 4. februára o 19:00 hodine v Kultúrnom dome vo Valalikoch uskutoční Fašiangový ples, deti poteší 12. februára karneval, kde si zasúťažia o zaujímavé výhry.

11. februára sa môžete zabaviť na Fašiangovom plese v Hoteli Košice, do tanca zahrá hudobná skupina Sonus. Organizátorom je obec Baška a Rímskokatolícky farský úrad Myslava. Zdá sa, že 11. február bude bohatý na tanečné akcie. Do tanca pozýva aj Kysak na 22. Fašiangový ples, ktorý sa uskutoční o 20:00 hodine v Tanečnej sále OcÚ Kysak.

Obci Geča pripravuje 18. februára o 19:00 hodine III. Reprezentačný ples obce a 18. februára pozýva na Valentínsky ples aj obec Seňa. Ten sa uskutoční o 19. hodine v Kultúrnom dome.

Počas fašiangov stíhate zabehnúť aj na Zimný festival jedla v Košiciach, ktorý potrvá do 15. februára.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM