Miroslav Pomajdík Správy

Pravica sa spojila: SDKÚ, KDH a Most pôjdu do volieb poslancov VÚC v koalícii

Do volieb o poslancov do Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja (KSK) pôjdu tri pravicové strany z Ľudovej platformy spoločne. V pondelok uzavreli strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd spoločnú dohodu o postupe v nadchádzajúcich voľbách do VÚC v kraji.

Ilustračný obrázok k článku Pravica sa spojila: SDKÚ, KDH a Most pôjdu do volieb poslancov VÚC v koalícii
Zdroj: TASR

„Dohodli sme sa na rozdelení kandidátov na poslancov v jednotlivých okresoch, zhruba to vychádza pre každú stranu na tretinu," potvrdil predseda krajského Regionálneho zväzu SDKÚ-DS Marek Vargovčák. Táto dohoda sa viaže iba na voľbu poslancov, nie na spoločného kandidáta na predsedu KSK.

KDH ide do boja o post predsedu kraja s kandidátkou Máriou Sabolovou, ktorá je bývalá poslankyňa NR SR. SDKÚ-DS pôvodne navrhovala za kandidáta na predsedu kraja Martina Pada, ten sa však kandidatúry vzdal. „Čo sa týka župana, tam sa ešte rozhodneme koho podporíme alebo nepodporíme," povedal Vargovčák.

Most-Híd svojho kandidáta na predsedu nepostaví a ešte stále nepadlo definitívne rozhodnutie, komu vyslovia podporu. Kandidátom vládneho Smeru-SD je súčasný predseda KSK Zdenko Trebuľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM