Alexandra Kolínská Samospráva

Pravičiari sa snažia spojiť sily: Koalícia trvá na spoločnom kandidátovi

Na stretnutí pravicových strán sa rokovalo o ponuke strany Sieť. Tá všetkých vyzvala podpísať Dohodu o predvolebnej spolupráci, v ktorej sa mali zaviazať, že nebudú spolupracovať so stranou Smer-SD.

Ilustračný obrázok k článku Pravičiari sa snažia spojiť sily: Koalícia trvá na spoločnom kandidátovi
Foto: Iveta Hrabovská

V utorok sa uskutočnilo stretnutie zástupcov širokej koalície pravicových politických strán KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK, OKS, KDS a DS k ponuke strany Sieť, ktorá ich vyzvala podpísať Dohodu o povolebnej spolupráci po komunálnych voľbách 2014 v mestskom zastupiteľstve mesta Košice. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré poskytol Bernard Berberich, tajomník KDH Košice a Košice – okolie. V tejto dohode sa pravicové strany majú zaviazať, že po voľbách nebudú spolupracovať so stranou Smer-SD a vytvoria spoločný poslanecký klub v mestskom zastupiteľstve.

Lucia Gurbáľová za pravicovú koalíciu Rudolfa Bauera k tomu uviedla, že Sieťou navrhovaná dohoda obsahuje body, ktoré sú zakomponované v koaličnej dohode už od marca 2014. „My sme spoluprácu so Smerom vylúčili už na začiatku a účasť na tejto dohode sme ponúkli i Sieti, no odmietla ju. Naša ponuka pre Sieť však stále platí,“ povedala Gurbáľová.

Zdôraznila, že pravicová koalícia je v princípe pripravená takúto dohodu opätovne podpísať, no za prvoradé pokladá dohodnúť sa na spoločnom kandidátovi na primátora.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM