Lenka Fedorová Rôzne

Prázdniny sú v plnom prúde: 10 tipov kde vyraziť s deťmi, aby na leto v Košiciach nikdy nezabudli!

Letné prázdniny sa preklenuli do druhej polovice, avšak v Košiciach sa s akciami pre deti akoby roztrhlo vrece. Nenechajte ich sedieť za počítačom, vezmite ich von. Na výber vám ponúkame 10 naj akcií pre tých najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny sú v plnom prúde: 10 tipov kde vyraziť s deťmi, aby na leto v Košiciach nikdy nezabudli!
Zdroj: Dnes24.sk

Prázdniny plynú ako voda a vaše deti si ešte leto ani poriadne neužili? Nenechajte ich sklamané a inšpirujte sa našimi tipmi, vďaka ktorým zažijú úžasné leto, na ktoré tak skoro nezabudnú.

UKÁŽKY SOKOLIARSKEHO VÝCVIKU S DRAVCAMI

9. – 31. augusta 2016 o 10:00, 12:30 a 15:00, ZOO Kavečany

Dravé vtáky v nás vzbudzujú poriadny rešpekt! Sokoliarstvo má u nás poriadne dlhú históriu. A čo je vlastne sokoliarstvo? ide o držanie a chov pernatých dravcov alebo sov za účelom ich výcviku alebo držanie poľovných dravcov na lov zveri. Ich chov a výcvik sú veľmi náročné, avšak zažiť ich komentované kŕmenie môže byť obrovským zážitkom nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Vystúpenia prebiehajú každý deň počas celého leta a to trikrát za deň.

ROZPRÁVKOVÉ LETO S KNIŽNICOU

9. – 31. augusta 2016, Knižnica pre mládež, Kukučínova 2, LitPark

Knihomoli si prídu na svoje s rozprávkovým letom s knižnicou. Pre deti je v pondelok až v piatok naplánované zážitkové čítanie, tvorivé dielne a spoločenské hry. Nebude chýbať ani divadielko v podaní Viki a Erika! Tak berte deti a o program máte postarané :)

ĽADOVÁ SEZÓNA

11. august 2016 o 20:00, Amfiteáter, Košice

Letné prázdniny majú patriť deťom a svoje o tom vedia aj organizátori podujatí na košickom Amfiteátri. Pre deti si pripravili animovanú komédiu Ľadová sezóna, v ktorej si ľadový medveď Norm užíva pravé mrazivé pohodlie. Norm žije na severnom póle, avšak jeho pohodlie začnú narúšať neodbytné tvory s fotoaparátmi. Norm sa preto s priateľmi vyberie do New Yorku, kde ich čaká parádne dobrodružstvo! Norm však nie je ten typický ďaový medveď, ktorého sa každý bojí. Norm miluje zábavu a nula turistov na svojej rodnej Arktíde. Na jeho dvore sa šialený projektant rozhodne postaviť luxusný obchodný dom a výletné apartmány. Normovi preto neostáva nič iné, ako sa v New Yorku spojiť s ľuďmi…

OVEČKA SHAUN

14. august 2016 o 16:00, Kino Úsmev, Košice

Deti a rozprávky, to patrí k sebe. Filmového spracovania sa konečne dočkala aj ovečka Shaun. Shaun si na farme žije svoj bežný, nudný život. Každý deň je o tom istom, každý deň musí počúvať príkazy farmára. Kde je však nuda, tam je veľa nápadov. A jeden taký dostane aj ovečka. Tá sníva o tom, aké by bolo mať tak jeden deň voľna. Nie každý plán však musí vyjsť, a tak sa farmár ocitá vo veľkomeste a ovečky sa ho rozhodnú ísť hľadať! A s tým je spojená parádna dávka dobrodružstva…

ANGLICKÝ LETNÝ TÁBOR JAHODNÁ

9. – 19. augusta 2016 o 8:00, Košice

Tábory vždy boli aj budú, avšak ak chcete dať svojim deťom viac, v Košiciach sa môžu dostať aj do takéhoto moderného tábora. Lektori s deťmi rozprávajú po anglicky a to formou zábavy a hraním hier. Deti tak absolvujú 30 hodín hravej a zábavnej angličtine a na konci za svoju snahu dostanú záverečný certifikát, s ktorým sa vám určite pochvália!

PRÁZDNINOVÉ PLANETÁRIUM

15. augusta, 30. – 31. augusta 2016 o 14:00, CVČ Orgovánová 5, Košice

Hviezdy či planéty nás fascinujú celý život. Sú tajomné, záhadné a naše predstavy či myšlienky pri pohľade na nich sú rozmanité. Vo farebnej detskej fantázii je to ešte krajšie. V planetáriu ich čakajú Hrdinovia na oblohe, Slnečný kolotoč, Červená planéta, Vesmírne pesničky, O 12 mesiačikoch, Pán prstencov, Vlasatica a Obloha dnes pre deti.

DIVADIELKA PRE DETI: MAŤKO A KUBKO

17. augusta 2016 o 9:30 a a 23. augusta 2016 o 13:45, Knižnice pre mládež, Košice

Legendárnu rozprávku poznajú snáď všetci dospelí. nenechajte deti prísť o skvelý zážitok a vezmite ich na divadielko pre deti, kde spoznajú legendárne postavičky Maťka a Kubka :)

NOC NETOPIEROV

28. augusta 2016, ZOO Kavečany

Jedni sa ich boja, iných fascinujú. Sú tajuplné, zaujímavé a ešte stále málo poznané živočíchy. Reč je o netopieroch. Zoo prináša pre deti prednášku o netopieroch s filmovým premietaním spojenú s ukážkou ich odchytu a sledovaním pomocou ultrazvukového detektora. A čo hovoríte na povery o netopieroch? :)

SMEJKO A TANCULIENKA V BEACH KLUBE

18. augusta 2016 o 17:00, Beach Klub, Košice

V Beach Klube je na programe veselé hudobné predstavenie pre najmenších s detskými pesničkami od chrobáčikov čmelka Smejka a lienky Tanculienky. Pesničky sa budú hrať naživo s gitarou alebo ukulele, ktoré deti rozospievajú, roztancujú, zapoja do hry, naučia nové pesničky a ukážu prekrásny svet fantázie. Nebudú chýbať sprievodné atrakcie, rôzne dobroty či balóny či pesničky ako Vlk a kozliatka, Červená čiapočka, Budkáčik a Dubkáčik či hruška. Účinkovať budú Peťa Ševčíková a Marek Kováč.

Tvorivý ateliér

13., 14. 27. a 28. augusta 2016, Múzeum Vojtecha Löfflera, Košice

Múzeum Vojtech Löfflera pravidelne organizuje víkendové aktivity, ktoré sú určené pre rodiny s deťmi, ktoré si chcú cez voľné dni spestriť program maľovaním. Deti zažijú tvorivú soboru, Nedeľnú kresbu i Maĺovanie na tričká. Vítaní sú ako pokročilí, tak i začiatočníci. Počas roka sa dvakrát organizuje výstava.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM