Lukáš Zavacký Rôzne

Pre košických zaľúbencov: 5 romantických miest, kam môžete zobrať vaše polovičky

Aj vy plánujete urobiť romantický víkend svojmu partnerovi a neviete, kam ho zobrať? Nechajte sa inšpirovať! Ponúkame vám 5 romantických miest v Košiciach a ich okolí.

Ilustračný obrázok k článku Pre košických zaľúbencov: 5 romantických miest, kam môžete zobrať vaše polovičky
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Na našom webe sme zverejnili článok, v ktorom sme vám priniesli niekoľko tipov na romantické víkendové akcie v našom meste. Ak však chcete byť s partnerom sami a čo to si užiť v spoločnosti len vás dvoch, čítajte ďalej.

Hrnčiarska ulica

Možno nenápadná a pre niektorých úplne neznáma časť Košíc je pre mnohých ich obyvateľov najkrajším miestom v meste. Nachádza sa medzi Hlavnou ulicou a Mestským parkom. Úzka ulička s výhľadom na Kalvínsky kostol vás určite dostane a môžete sa v nej cítiť ako v Španielsku či Taliansku. Najkrajšia je v lete s množstvom rozkvitnutých kvetov, no svoje čaro má aj počas tohto aktuálne zimného obdobia.

Park Anička

Pod sídliskom Furča sa nachádza Park Anička. Prechádzka s partnerom či partnerkou popri Hornáde môže byť aj pre vás menším zážitkom. Pri návšteve tohto miesta sa určite nebudete cítiť ako v meste.

Les vedľa Vyhliadkovej veže Hradová

Ak ste plánovali ísť na Vyhliadkovú vežu Hradová, musíme vás sklamať. Od 16. novembra do 30. apríla je zatvorená. Vedľa nej sa však nachádza krásny les s nádherným výhľadom na Košice. Vyjsť môžete na mólo s ďalekohľadom, z ktorého si scenériu mesta užijete ešte viac.

Hlavná ulica

Pre niektorých stereotyp, pre iných dominanta Košíc a ideálna lokalita na zamilované prechádzky. Na najväčšom námestí v meste si môžete užiť tú pravú košickú atmosféru. Dóm svätej Alžbety či Štátne divadlo jej dodávajú ešte väčší punc. Ak vás prechádzka omrzí, môžete spoločne zájsť aj do niektorej z reštaurácií, ktorých je tam neúrekom.

Bukovec

Či chcete so svojou polovičkou ísť niekde mimo Košíc? Potom istotne navštívte jazero Bukovec. Čistá príroda, nádherná voda a len vy a váš partner či partnerka. Azda aj nejaké kačky na vode alebo veverička na strome. Nájdete ho 7 kilometrov od Košíc s prístupom cez Myslavu.

Môže vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM